Spaarolifantje: de verzekeringen (onverwacht deel 2)

Gisteren was ik ook nog even aan het kijken, hoeveel geld ik over moet maken naar mijn vriend in verband met het eigen risico van de zorgverzekering (die van zijn bankrekening wordt afgeboekt). Toen ik eenmaal door die papieren heen was, besloot ik nog even naar het overzichtje van alle verzekeringen te kijken. En… kreeg een hartverzakking…

We hebben vorig jaar onze verzekeringen samengevoegd, en daarbij zou de jaarpremie voor de aansprakelijkheidsverzekering omhoog gaan, volgens mijn aantekeningen van 32 naar 44 euro per jaar. Op het nieuwe overzicht stond echter nog steeds 32 euro als premie. Hoe kon dit?

Snel even gebeld, en jawel: voor alle andere verzekeringen (reis- en rechtsverzekering) was het goed gegaan en was ik aangemeld als tweede persoon op de polis, met de bijbehorende verhoging van de premie. Alleen bij de aansprakelijkheidsverzekering was het fout gegaan en was ik wel afgemeld bij mijn vorige verzekeraar, maar niet aangemeld bij deze.

Dus ik heb eigenlijk een paar maanden onverzekerd rondgelopen (hoewel zowel mijn vriend als de tussenpersoon zeiden dat het bij problemen toch goed gekomen zou zijn, omdat we zo uitgebreid vast hadden gelegd dat we ‘m wel wilden aanpassen – het was duidelijk een fout van de verzekeraar).

Per direct word ik nu bijgeschreven, wat betekent dat we dit jaar nog zo’n zes euro extra moeten gaan betalen voor onze verzekering. Nou, dit was dan een besparing (van zes euro over de eerste helft van 2012) waar ik niet zo vrolijk van werd en die me twee grijze haren en de al genoemde hartverzakking bezorgd heeft.

Mensen… controleer uw polissen!

Reacties uitgeschakeld voor Spaarolifantje: de verzekeringen (onverwacht deel 2)

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.