Spaarolifantje: effe centjes tellen.

Soms heb ik zo’n dag dat ik niet meer weet waarvoor ik het doe. Dan zou ik naar buiten willen rennen en geld uit willen geven aan de raarste dingen, gewoon om me even beter te voelen. Ik doe het niet. In plaats daarvan ga ik even kijken wat mijn bravere gedrag van de afgelopen jaren me tot nu toe opgeleverd heeft.

Op mijn spaargeld heb ik tot nu toe, eind juni, dus halverwege het jaar, 165 euro rente opgebouwd. Op mijn beleggingen heb ik 270 euro winst gemaakt (die doen het dus behoorlijk goed dit jaar, met ca 6000 euro in beleggingen is dit een groeipercentage van iets minder dan 5% in een half jaar).

Dat betekent dat ik in principe per dag 2,38 euro verdiend heb zonder er iets voor te hoeven doen. Bijna 72 euro per maand kwam moeiteloos binnenrollen. Nou ja, bijna moeiteloos, alleen op dagen als deze kost het me even moeite om dat geld braaf te laten staan waar het staat. Vroeger, toen ik nog standaard 2000 euro rood stond en geen spaargeld had, ging er juist ongeveer 15-20 euro per maand uit aan rente.

Ik ga vooruit. Ik ben best goed bezig. Pfffff.

(En nu buiten de storm losbreekt, denk ik: oh, kwam daar mijn onrust en ontevredenheid misschien vandaan? Meer tevreden nestel ik me op de bank onder een warm dekentje, en denk aan de vensterbank die nu goed bestand is tegen nattigheid, dankzij mijn recente geverf. Alles goed, alles veilig)

Advertentie

Reacties uitgeschakeld voor Spaarolifantje: effe centjes tellen.

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.