Slodderolifant: de badkamerkast

Volgens mij heb ik al te lang niets opgeruimd… En vandaag ga ik helpen schilderen bij mijn broer, en morgen is er een familiefeest in het zuiden, waar mijn ouders wonen. Ik ga dus vanavond al afreizen naar het zuiden en dan moet er dus een tasje mee met tandenborstel, tandpasta en deodorant. Laat de badkamerkast nu eens flink toe zijn aan een opknapbeurt… Dus besteed ik een half uurtje aan het opruimen ervan en zal ik intussen ook mijn tasje inpakken met de spullen die ik terugvind.

Dit is de situatie voor: op het opzetje staan teveel spullen die we maar zelden gebruiken (die kunnen dus weg of terug in de kast). En in de kast staat alles door elkaar, behalve op de planken met handdoeken, die gaan wel.

Het randje in de badkamer voor opruimen

Dit randje zit naast de wasbak, boven de wc. Een handige plek (min of meer) om dingen op weg te zetten die je nodig hebt of gebruikt hebt. Een magneet voor rommel dus…

De badkamerkast voor opruimen

Tja… Wat zal ik hier eens van zeggen?

Met vijftig minuten “puinruimen” ben ik er door. De “pillen” (we zijn gezegend met een redelijk goede gezondheid, dus het gaat om paracetamol en zo) zijn weer gesorteerd en oudjes zijn weggegooid. De make-up is ook gesorteerd en deels weggegooid (te oud).Het tasje voor het logeerpartijtje is ingepakt; en past er straks ook nog wel ergens bij.

Het randje op de badkamer na opruimen

De spullen die we dagelijks gebruiken staan nu voor het grijpen. Ik kan deze wel willen opruimen in de kast, maar als ik even realistisch ben, weet ik dat die toch zo weer rondzwerven door de badkamer. Dus dan maar beter meteen er plek voor inruimen.

Badkamerkastje na opruimen

Na opruimen past in ieder geval alles weer in de kast. Ik ben nog niet helemaal tevreden met de verdeling van de ruimte, zal er nog over nadenken…

Ik mis eigenlijk nog een beetje ruimte om alles geordend te houden. Die bovenste plank kon ik eigenlijk goed gebruiken, maar deze bevat allemaal voorraad van spullen, ooit gekocht toen het in de aanbieding was (3 voor de prijs van 2 en zo), maar nu zie ik in dat we eigenlijk de ruimte beter kunnen gebruiken dan die paar euro die we uitgespaard hebben op shampoo en scheerschuim. Plan dus: alles op maken en daarna hoogstens van sommige dingen eentje op voorraad (omdat het zo vervelend is om helemaal geen tandpasta of shampoo meer in huis te hebben als de oude tube ineens op is).

Reacties uitgeschakeld voor Slodderolifant: de badkamerkast

Opgeslagen onder Opruimen

Reacties zijn gesloten.