Spaarolifantje: uitgaven in juni

Mijn salaris is vrijdag binnengekomen, dus vanaf die dag ging mijn nieuwe maand in (“juli”). Ik heb elke maand een budget met verwachte uitgaven. Ik wist al dat ik het de afgelopen maand, “juni” dus, niet zo heel goed gedaan had. Ik zag er dus een beetje tegenop om het hier te melden. Maar voordat ik er goed naar gekeken had, dacht ik dat ik het helemaal verpest had deze maand, en dat valt toch nog wel mee. Hier is de volledige analyse.

Datum Soort uitgave Gepland bedrag Uitgegeven
25 mei kosten internetadres (laatste keer!) 4 euro
25 mei e.v. Reizen (OV-chipkaart) 80 euro 120 euro
25 mei e.v. kleding/kapsel 50 euro 0 euro
25 mei e.v. onverwachte/leuke uitgaven 75 euro 172 euro
27 mei jaarbijdrage begrafenisverzekering 99 euro
28 mei naar huishoudrekening (voor boodschappen) 300 euro 306 euro
28 mei bijdrage woonkosten 400 euro
28 mei ziektekostenverzekering 92 euro
28 mei goed doel 1 13 euro
29 mei goed doel 2 (jaarbijdrage) 500 euro
5 juni goed doel 3 50 euro
11 juni goed doel 4 (sponsoring) 0 euro 100 euro
19 juni mobiele telefoon 17 euro 19 euro
totaal 1680 euro 1875 euro

Een streepje in de rechterkolom betekent dus dat ik inderdaad zoveel heb uitgegeven als ik van tevoren verwachtte.

Ik heb dus 195 euro meer uitgegeven dan wat de bedoeling was. Dat is natuurlijk een groot verschil op mijn inkomen dat gemiddeld zo’n 1800 euro per maand is. Gelukkig kon ik het hebben, want deze maand was mijn inkomen toevallig veel hoger, 2200 euro, dus kon ik alsnog zo’n 300 euro sparen. Maar dit moet niet te vaak gebeuren.

Ik heb meer gereisd, omdat ik twee reizen naar mijn familie maakte, wat elke keer toch circa 20 euro kost met de trein, en dan heb ik nog een kortingskaart ook. Daarnaast was ik helemaal vergeten dat ik aan goed doel 4 nog geld toegezegd had. Niet handig als je vooruit wil plannen met je financiën, dus volgende keer moet ik dit soort dingen in mijn agenda schrijven of zo. Met de telefoon belde ik net een paar minuten buiten mijn bundel, en ik kocht een keertje voor 6 euro een maaltijd van mijn eigen pinpasje.

De onverwachte uitgavenpost was weer het grootste probleem. Ik heb 95 euro uitgegeven aan cadeautjes voor vier mensen. Voor 23,50 euro kocht ik een studieboek wat ik wil gaan gebruiken – en daarna misschien weer ga verkopen. Voor 12,50 kocht ik pilletjes tegen de hooikoorts (een uitgave die nog een paar maanden terug zal komen, maar in augustus is dit vast weer over). Ik woonde een reunie bij voor 12,50. Ik kocht voor ongeveer hetzelfde bedrag snoep, en ook kocht ik een paar dure tijdschriften en een heel goedkoop boek voor mezelf voor in totaal 11 euro.

Mijn goede voornemen is om de komende maand minder cadeautjes te kopen (en dat gaat ook wel lukken, er was nog een oom jarig maar verder zijn er geen verjaardagen in juli) en ook minder snoep en tijdschriften. Vooruitplannen moet hier helpen, dus een biebboek en een pakje evergreens van thuis meenemen op reis bijvoorbeeld. Qua goede doelen wordt het ook weer een heel stuk rustiger. Ik heb geen sponsoring of iets dergelijks meer toegezegd, dat scheelt. Belangrijkste voornemen moet zijn, denk ik, dat ik me er bewust van ben dat elke euro die er ongepland uit gaat voor “onverwachte/leuke dingen” er weer eentje is. Kijken of het me lukt!

Reacties uitgeschakeld voor Spaarolifantje: uitgaven in juni

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.