Spaarolifantje gaat fietsen.

Ik zal niet zeggen dat ik de smaak te pakken heb sinds zaterdag. Het is meer, dat het een noodzakelijkheid is soms… Ik ga straks fietsen naar m’n werk. Het is een slordige 20 km en mijn rustige tempo aanhoudend kost me dat zo’n 1,5 uur. (We hebben gisteren even de Tour de France gekeken, die wielrenners zouden het in een half uurtje doen…). Omdat ik op m’n werk wel enigszins representabel moet zijn, ga ik in oude kleren fietsen, gaat m’n werkkleding in de fietstas en moet ik nog wat eerder vertrekken zodat ik op m’n werk een korte douche kan nemen.

Dit kost dus 3 uur inspanning in totaal en een half uur douchen/omkleden. Winst: 1,5 uur openbaar vervoer minder en geen 5,40 euro hoeven te betalen voor mijn reis. Levert ook nog eens gewichtsverlies en gespierde kuiten op. De NS planner zegt dat treinreizen 75% CO2 verbruik scheelt op deze reis, vergeleken met autorijden. Nou, fietsen scheelt 100%. Of misschien ook weer niet, want ik ga zeker wel wat extra energie verbranden en dus extra CO2 uitademen. Sorry, natuur.

Morgen werk ik dichter bij huis (ik heb verschillende lokaties waar ik werk). Als het weer even mooi blijft als vandaag, moet ik ook dan zeker op de fiets kunnen. Behalve als ik wel heel erge spierpijn heb na vandaag…

Reacties uitgeschakeld voor Spaarolifantje gaat fietsen.

Opgeslagen onder Geld en besparen, Gezondheid

Reacties zijn gesloten.