Spaarolifantje: tevreden over juli

Morgen is de laatste dag van de maand juli. Ik ben van plan om die dag alleen geld uit te geven aan mijn reis van en naar mijn werk en weet ook al hoeveel dit gaat kosten; dus ik kan al berekenen hoeveel ik over ga hebben aan het einde van de dag :-). Ik heb dus alvast mijn spaarmeter aangepast en ben verbaasd hoeveel ik deze maand opgeschoten ben, maar dat komt ook doordat ik de afgelopen maand geld terugkreeg van de belasting (in verband met de inkomstenbelasting over 2011, het ging om ruim duizend euro). Maar toch superleuk om in 1 maand meer dan 2000 euro opgeschoten te zijn van 22.900 euro eind juni naar 25.060 euro nu.

Zelfgemaakte ticker (huisvlijt!) die laat zien hoeveel euro ik nog moet naar mijn einddoel voor 2012

Ik ben er al bijna…

Ik zie nu ook dat ik de 26.000 euro die ik eigenlijk tegen eind 2012 wilde hebben, makkelijk ga halen. Het zal de komende maanden zeker niet met 2000 euro per maand gaan (dit was echt een uitzondering), maar vaak kan ik wel minimaal 500 euro per maand sparen. Dus mijn olifantje gaat z’n doel voorbijrennen dit jaar, en dat vind ik prima. Meevallertjes zijn altijd leuk natuurlijk.

Schouderklopje voor mijn goede gedrag (beter dan in juni in ieder geval), en weer rustig verder, ben benieuwd wat ik begin september kan melden.

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Spaarolifantje: tevreden over juli

 1. 26000 sparen in een jaar, dat is ver voorbij mijn horizon. Maar dat geeft niet, ik heb mijn eigen horizon en daar richt ik me op. Succes!

  • Oh nee, Mathilde, ik ook niet. 26.000 euro is mijn hele rijkdom, alles wat ik bezit. Dit heb ik dan bij mekaar gesprokkeld na ongeveer 7 jaar werken. De eerste jaren dat ik werkte ging mijn salaris er ook even hard weer uit als in, en dat heb ik dan de laatste vier jaar of zo wel succesvol aangepakt.

   Misschien moet ik mijn ticker aanpassen om te laten zien waar ik begin 2012 was.

   En je hebt ook gelijk. Iemand met minder inkomsten en meer uitgaven moet zijn eigen doel zoeken en zich niet teveel vergelijken met anderen. Dat helpt je namelijk niet vooruit.

   Groetjes!