Spaarolifantje: uitgaven in augustus

Mijn salaris is weer binnen, twee dagen eerder dan verwacht. Maar mij hoor je niet klagen. Dus vanaf vandaag gaat mijn nieuwe maand in (“september” – jeetje, het is alweer bijna herfst). Ik heb elke maand een budget met verwachte uitgaven. Even kijken hoe ik me er aan heb weten te houden in de afgelopen maand.

Datum Soort uitgave Gepland bedrag Uitgegeven
25 juli levensverzekering (jaarbijdrage) 110 euro
25 juli e.v. reizen (OV-chipkaart) 100 euro 110 euro
25 juli e.v. kleding/kapsel 70 euro  0 euro
25 juli e.v. onverwachte/leuke uitgaven 75 euro  152 euro
27 juli voordeelurenabonnement (jaarbijdrage) 60 euro
28 juli naar huishoudrekening (voor boodschappen) 300 euro
28 juli bijdrage woonkosten 400 euro
28 juli ziektekostenverzekering 92 euro
28 juli goed doel 1 13 euro
5 augustus goed doel 2 50 euro
19 augustus mobiele telefoon 17 euro 34 euro
totaal 1287 euro 1321 euro

Een streepje in de rechterkolom betekent dus dat ik inderdaad zoveel heb uitgegeven als ik van tevoren verwachtte.

Ik heb dus 34 euro meer uitgegeven dan wat de bedoeling was. Ik had ingepland dat ik veel zou reizen (voor mijn werk) en dat klopte ook, ik had zelfs nog ietsjes meer euros nodig. Ik gaf deze maand helemaal geen geld uit aan kleding of aan mijn uiterlijk (kapper en zo), dat ben ik de komende maand weer wel van plan. In plaats daarvan waren er wel veel “onverwachte” uitgaven, zoals 45 euro aan cadeautjes en 70 euro aan diverse uitstapjes en etentjes en daarnaast ook nog wat geld voor snoep en voor een biebboete (domdomdom).
Ik betaal in principe 17 euro voor mijn telefoonabonnement, maar in juli ging ik ruim over het aantal minuten heen. Op 20 juli belde ik een uur lang met iemand (zegt de app op mijn mobiele telefoon die mijn gebruik bijhoudt). Rond de 25e juli merkte ik op de website van mijn telefoonprovider dat ik eigenlijk door mijn minuten heen zat, en toen moest ik nog een week. Ik heb wel geprobeerd om zo min mogelijk te bellen en dat zal misschien ook nog wel wat gescheeld hebben, maar toch belde (23x) en sms-te (10x) ik nog een aantal keren die week, en buiten de bundel tikt dat aardig aan. Ik ben er wel wat van geschrokken en deze maand let ik weer wat beter op en zit nu weer op schema om gewoon tegen het einde van de maand mijn beltegoed op te hebben, maar meer ook niet.

Over het algemeen een redelijke maand, al kunnen er zeker ook dingen beter. De komende maand verwacht ik minder uitstapjes en minder uitgaven. Maar… we zullen zien…

Advertentie

7 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

7 Reacties op “Spaarolifantje: uitgaven in augustus

 1. Je houdt het netjes bij. Hulde! En je hebt je goed aaqn het budget gehouden. Ik vind dat knap. Je hebt in ieder geval overzicht. en dat scheelt veel, als je wet waar je geld naar toe gaat.

  Liefs Frederique

  • Bedankt! Ik ben er ook blij mee, gebruik een app op mijn telefoon om het echt goed bij te houden.

   Ik moet wel bekennen dat ik ongeveer 150 euro uitgeven aan “onverwachte dingen” toch wel wat veel vind. Dat ga ik deze maand weer beter proberen te doen.

   En ik moet ook over cadeautjes nadenken. Ik was deze maand wel heel blij met de cadeautjes die ik aan mensen gaf (en die mensen vonden het ook erg leuk), maar het waren geen cadeautjes voor verjaardagen of zo, gewoon dingen die ik zag en meteen bij die persoon vond passen. Dus misschien moet ik me dan niet schuldig voelen als ik op andere “officiele” cadeaumomenten met een klein cadeautje kom of zonder iets. Vaak pak ik dan ook nog eens flink uit en is het cadeau dan ook nog eens minder leuk (want er “moet” dan snel iets gekocht worden). Denk denk…

 2. Sorry voor de schrijffouten. Een beetje slordig.

  Liefs Frederique

 3. ik vind het erg knap zo precies als jij alles bijhoudt. zo ga je wel heel zorgvuldig met je geld om. goed hoor!

 4. Ik vind dat je al een behoorlijk overzicht hebt! Ziet er goed uit en je gaat idd heel zorgvuldig om met je geld. Leuk overigens om zo’n overzicht te lezen!