Spaarolifantje en het dak

Vrijdag nam mijn vriend de beslissing over wie het dak gaat repareren. Hij had bij de beslissing de hulp ingeroepen van een meneer die de woonkeuring ook ooit had gedaan, omdat hij die meneer vertrouwt. Daarna waren er drie bedrijven komen kijken en een offerte komen uitbrengen. De offertes waren voor 1500, 5000 en 6000 euro.

De meneer van de offerte van 1500 euro snapte waarschijnlijk niet hoeveel er moet gebeuren, dus dat is ook geen goed teken voor een goede reparatie. Zijn offerte beschreef ook maar heel vaag wat hij van plan was. Dus die valt af. Uiteindelijk gaan we zelfs voor de meneer die 6000 euro vraagt, onder andere omdat die een goede deskundige indruk maakte en omdat hij weinig “stelposten” in de offerte had, wat blijkbaar is “stel dat blijkt dat dit ook nog moet gebeuren, dan bereken ik daar nog wat meer voor”. Nee, bij hem was het meeste dus al beschreven en is het eindbedrag dus al inclusief die dingen. Ook had de meneer die de offerte van 5000 euro deed al staande op ons dak gezegd dat het dak bij onze buren er goed uit zag, en dat dak van onze buren is gedaan door de meneer van de offerte van 6000 euro.

Mijn vriend houdt daar wel van (zekerheid, en deskundigheid), dus hebben we voor dit bedrijf gekozen. Het bedrag is nog steeds veel lager dan wat we een paar maanden geleden dachten dat het zou gaan kosten (15.000 euro of zo?). Ik hoop natuurlijk van harte dat onze eerste goede indruk van dit bedrijf zal blijken te kloppen.

Vannacht regende het veel en werd ik wakker van een raar getik. Jawel, er is weer een lekje bijgekomen: nu lekte het ook op de slaapkamer. Gelukkig niet heel hard, dus we hebben er een handdoek onder gelegd en zijn verder gaan slapen. Maar het blijkt dus echt hoog tijd te zijn dat er iets aan gaat gebeuren.

Omdat er toch een stellage moet komen te staan voor het dak, gaan we meteen aan een buitenschilder vragen om de ramen op de eerste etage en de dakkapel (de tweede etage) te schilderen. Ik hou namelijk best van schilderen (ahem), maar voor geen goud ga ik een ladder op om op tweehoog een raam te schilderen. Ik heb namelijk hoogtevrees en ik ben ook nogal onhandig, dus misschien niet geheel onterecht dat ik gevaarlijke situaties maar vermijd. Dus dat laten we ook maar even aan een professional over. Ook hiervoor moeten we nu nog offertes gaan aanvragen en een schilder gaan kiezen, maar hopelijk gaat dat wel sneller.

Ergens in september moet dit gaan gebeuren en leven we waarschijnlijk een week of wat in de chaos. We zullen zien…

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Spaarolifantje en het dak

  1. ‘k Denk dat je gelijk hebt door stelposten uit te willen sluiten,
    fijn dat je dan binnenkort een lekvrij dak hebt,
    groet

    • De vooruitzichten van een lekvrij dak zijn inderdaad heel fijn. Mijn vriend zei: “Ik had me echt heel beroerd gevoeld vannacht toen we dat nieuwe lek ontdekt hadden, als ik niet had kunnen denken: fijn, dat wordt binnenkort opgelost”.