Spaarolifantje en haar werkkamer

Op de eerste etage van ons huis zijn twee kamers die dienen als opslagplek, wasdroogplek en als “kantoortje” voor mij. Er staat een tafel met een computer er op, tweedehands gekregen van mijn vriend toen hij een nieuwe kocht. En een bureaustoel erbij, óók tweedehands gekregen toen hij een nieuwe kocht.

En nu “het probleem”: het beeldscherm heeft wat losse contactjes, waardoor soms een kwart van het scherm, rechtsonder, zwart blijft. Een beetje rammelen en duwen verhelpt dat tot nu toe meestal wel. Maar ik zit natuurlijk te wachten tot het definitief uitvalt, en daarmee raak je bijvoorbeeld ook het klokje en een paar knoppen kwijt, in mijn windows-versie dan (ik zit me te bedenken dat ik de taakbalk natuurlijk ook nog naar links of naar boven kan verplaatsen, maar ben ik daartoe bereid?). De bureaustoel valt langzaam uit elkaar en zit eigenlijk gewoon niet lekker. Ik merk dat ik vaak liever op de bank hang met mijn laptop, dan dat ik daar ga zitten. Zonde van een eigenlijk best mooie plek.

Van het weekend al eens rondgesurft voor een nieuw beeldscherm. Het hoeft niet groot, het hoeft niet fancy, als het het maar gewoon doet, en liefst minimaal de komende paar jaar. Het lijkt er op, of ik voor 100 euro wel iets kan vinden. De bureaustoel wordt misschien moeilijker, ik denk dat het heel persoonlijk is, wat je lekker vindt zitten. Nou moet ik zeggen dat ik op de diverse werkplekken die ik heb, altijd prima zit. Maar toch is het waarschijnlijk verstandig om een bureaustoel uit te proberen voor je ‘m koopt. Niet online kopen dus.

Het grootste probleem is nu eigenlijk nog: wanneer ga ik ze kopen? Ga ik het beeldscherm pas vervangen, als het definitief stuk is? Hou ik het nog even uit met de stoel? Er is genoeg spaargeld, maar dat is eigenlijk niet hiervoor bedoeld. Ga ik er nog een apart potje voor maken, en zo ja, hoeveel stop ik er dan in per maand? En probeer ik dan het geld ergens anders uit te sparen (snoep, huishoudbudget en/of uitgaan?), of komt het gewoon uit mijn salaris?

Mij  aarzeling komt waarschijnlijk voort uit het feit dat er nog niets echt stuk is. Op de stoel kun je zeker nog zitten, geen ontkennen aan, en met wat gehannes doet het beeldscherm het ook nog. Dus het voelt als een luxe-uitgave om het nu al te vervangen.

PS. Onze wasdrogercombi wast nog wel, maar droogt niet meer zo goed. Ook geen ramp want aan de lijn droogt het ook wel. Maar misschien daar eerst geld aan besteden, door een reparateur te laten komen die hopelijk meteen het probleem ontdekt en kan verhelpen?

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Spaarolifantje en haar werkkamer

  1. Vreemd misschien maar ik zou allereerst voor een nieuwe, betere stoel gaan, van een verkeerde houding kan je allerlei vervelende klachten krijgen en daar zit je toch zeker niet op te wachten!
    groet

  2. Ik zou ook eerst voor een betere stoel gaan. En dan het beeldscherm. Die wasdroger kan wel wachten