Spaarolifantje en kleine klusjes

Het was een beetje klusjesdag gisteren. Een wasje, de boekhouding, reparateurs bellen.

Ik heb geregeld dat er binnenkort een schoorsteenveger komt.De schoorsteen is nu 1,5 jaar niet geveegd en voor een kleine 20 euro is het maar weer gebeurd. Minder risico op schoorsteenbrand, naar ik begrijp. De schoorsteenveger komt voordat men het dak gaat repareren.

Ik ben ook bezig een onderhoudscontract voor onze CV-ketel aan te vragen, dat ding is al een paar jaar (!) niet meer gecontroleerd behalve door een loodgieter die gas rook (!) en wat leidingen vervangen heeft. Niet echt een houdbare situatie vind ik. Het onderhoudscontract is bij een bedrijfje dat aan onze energiemaatschappij verbonden is. Het minimumcontract kost 12 euro per jaar en dan kun je ze altijd bellen voor onderhoud of reparatie. Ik denk dat we dat gewoon maar doen, zijn we van het gezeur af én voel ik me weer wat veiliger in huis. Ze moeten me alleen nog even terugbellen…

Ik heb een meneer gevraagd om naar onze was/droogmachine te komen kijken. Ik hoop dat deze het probleem met het wasdrogen op kan lossen, zodat de wasmachine nog weer een paar jaartjes mee kan. Ik schrok best wel toen ik zag hoeveel een nieuwe kost!

Tenslotte heb ik besloten dat ik over drie weken een nieuwe bureaustoel mag kopen als ik niet over mijn budget heen ben gegaan en er nog minimaal veertig euro in de pot “onvoorziene kosten” zit. Samen met veertig euro van de volgende maand moet dat dan toch een redelijk bureaustoeltje opleveren. Met leuningen, want ik denk dat ik die met name mis bij mijn huidige bureaustoel.

Advertentie

3 reacties

Opgeslagen onder Doelen, Geld en besparen

3 Reacties op “Spaarolifantje en kleine klusjes

  1. Ik wist niet dat een schoorsteenveger zo goedkoop is. Veel plezier met het uitzoeken van je stoel!

  2. Siebrie

    Het vegen van je schoorsteen is verplicht bij de brandverzekering: in de kleine lettertjes van je polis staat hoe vaak ze het verwachten. Meestal elke 2 jaar en je moet het bewijsje van de schoorsteenveger bewaren. Bij een schoorsteenbrand vergoeden ze jouw schade wel, maar als je dat bewijsje niet hebt, vergoeden ze de brand- en waterschade bij de buren niet.

    • Kijk, ik had al wel eens zoiets gehoord (dat je verplicht moet vegen van de verzekering), maar hoe het precies zat, wist ik niet. In ieder geval wil ik zelf ook graag dat het geveegd wordt, want ik hoef niet zo nodig een schoorsteenbrand, of de schade nou vergoed wordt, of niet. Het bewijsje wordt bewaard…