Spaarolifantje let op de boodschappen deze maand

Ik ben (dus) deze maand aan het kijken of ik ons boodschappenbudget omlaag kan krijgen. Basisbenodigdheden daarvoor blijken voor ons te zijn:

  • Van tevoren nadenken over wat voor week ons te wachten staat; wanneer er gegeten wordt en wie er wanneer boodschappen kan doen
  • Dingen voorbereiden op een moment dat er tijd is. Zoals vaak lunchpakketjes voor mij, en soms een avondmaaltijd voor mij als ik ’s avonds werk
  • Het maken van een boodschappenlijstje en dit ook gebruiken tijdens het winkelen
  • Een béétje zelfdiscipline

Ik denk dat dingen als “aanbiedingen kopen” en “goedkoopste versie kopen in plaats van het vertrouwde merkproduct” ook nog wel zouden kunnen helpen. Misschien ga ik daar de komende week wat meer  aandacht aan besteden.

Heeft iemand nog andere tips?

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Spaarolifantje let op de boodschappen deze maand

  1. Het leuke is dat het op een gegeven moment een gewoonte wordt en het een automatisme wordt. Tip: kijk goed naar de kilo/liter prijzen die op de schappen staan. Soms lijkt een product in een kleine verpakking goedkoper, maar betaal je veel meer per kilo/liter. Dat is lekker makkelijk vergelijken tegenwoordig nu die prijzen verplicht zijn om te melden op de schappen.

  2. Aanbiedingen kopen hoeft niet altijd goedkoper te zijn, soms is een aanbieding helemaal geen aanbieding en kun je een (B)product wat er naast staat voor een lagere prijs kopen.