Huishoudbudget gaat best goed…

We hebben nog 60 euro over op de huishoudrekening, daarmee moeten we het tot het einde van de week (tot 1 december) doen. We hebben 600 euro gestort aan het begin van de maand, en we zullen dus met ongeveer 575-600 euro ook rond gaan komen. Vorige maand hield ik onze uitgaven strikter bij, toen lukte het om van 500 euro rond te komen. Dus “focussen” helpt wél.

We hebben vroeger ook maanden gehad dat we bij moesten storten omdat we het niet redden met 600 euro, maar dat is gelukkig niet meer zo. We komen er wel 🙂 .

Moraal van het verhaal: aandacht ergens aan besteden, je bewust zijn van “het probleem” en af en toe je hersens inzetten (een planning maken, een boodschappenlijstje maken, niet gedachteloos dingen kopen) helpt. Misschien ga ik in januari weer eens extra focussen op de huishouduitgaven, kijken of het niet toch nog beter kan (ik zie genoeg voorbeelden op internet van dat het zeker beter kan). Tot die tijd zal ik er zeker ook af en toe aan denken.

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Huishoudbudget gaat best goed…

  1. Ik begin vandaag met €50 pinnen en daar moet ik de hele week van eten (ik ben alleen). Hopelijk gaat het lukken! Heb alleen dinsdag wel een etentje geplanned dus dan gaat de helft er alweer vanaf… misschien niet zo handig.

    • Spannend, heel veel succes. Dat wordt dan dus misschien de rest van de week wat soberder eten om het etentje op dinsdag te kunnen betalen. Misschien helpt het om twee porties te maken en 1 portie dan in te vriezen of in de koelkast te doen. Dingen zijn “per twee” of “voor twee personen” vaak toch goedkoper.

      In januari ga ik misschien ook eens iets dergelijks proberen. 🙂

      • Dank je! Ik heb gisteren maar 3,50 uitgegeven (broodjes, beleg, chips en stokbroodje kruidenkaas -wauw-) en vandaag zit ik ziek thuis dus ik weet nog niet of ik mee uit eten ga, ligt er een beetje aan hoe ik me voel. Heb gelukkig ook nog ongemerkt best veel in mijn kast staan 🙂

  2. Je hebt een award gekregen. Kijk maar op mijn blog.