Maandfocus december: beltegoed

Ik opperde het een paar weken geleden al: mijn beltegoed gaat er altijd veel te snel doorheen, zodat ik aan het einde van de maand moet gaan schrapen en heel creatief moet zijn om binnen het aantal minuten te blijven. (Creatief zijn houdt dan bijvoorbeeld in: inloggen op de website van de service provider zodat ik twee gratis sms-jes per dag kan sturen, aan mijn ouders vragen (als ik hen bel) of ze me terug willen bellen, mailen in plaats van bellen, niet bellen… En heel soms, als ik slim ben, wacht ik tot thuis en ga dan skypen.

Ik wil kijken of ik weer “gewoon” toe kan komen met mijn beltegoed door eerder in de maand al een beetje kritischer te zijn over wanneer en waarom ik bel. Ik moet het ook met dit abonnement doen tot juli volgend jaar, dus kijken of het me lukt.

Ik heb per maand een tegoed van 33 euro. Hiermee kan ik 200 minuten bellen en/of 200 sms-jes sturen. Dus dat kost bijna 17 cent per belminuut of per sms. Niet veel, maar ook niet niks. En kijkend naar mijn vorige rekeningen zie ik dat gesprekken altijd op hele minuten afgerond worden, naar boven toe natuurlijk. Dus een gesprek van 10 seconden kost evenveel als een gesprek van 50 seconden. Ook iets om op te letten!

Als ik minuten overhou, worden die naar de volgende maand getransporteerd en dan als eerste gebruikt. Als ik over mijn tegoed heen ga, kost dat ook circa 17 eurocent per “minuut”. Dus eigenlijk niet meer dan een minuut binnen het abonnement kost. Dat is wel fijn, maar natuurlijk wil ik eigenlijk graag de rekening zo laag mogelijk houden en dus gewoon binnen die 200 minuten blijven.

Tijdens deze maand gaan we ook een week op vakantie naar Schotland. Ik zal dataverbruik uitzetten natuurlijk, en zo min mogelijk bellen tijdens die week! Aan het einde van de maand verwachten we dat er een neefje geboren wordt, dus ik wil wedden dat ik dan wat meer ga bellen.

Ik ga vanaf 1 december op de aparte Maandfocus-pagina bijhouden, wanneer ik bel en waarom. Met de billen bloot…

Advertentie

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Maandfocus december: beltegoed

  1. Hoi,
    Leuk bedacht een maanddoel. Ik zelf heb een abbonement bij Sim.pel. Ik betaal 5 euro per maand. 100 sms en 110 min bellen. Ik ben er 1 x overheen gekomen dit jaar. Ik doe instanties bijna allemaal per mail. Dat bevalt mij prima want dan kan ik het rustig nalezen, weet met wie ik contact heb gehad. Verder gebruik msn veel en wats app met me zoon.
    Koop 1 x per 2 jaar een mobiel meestal van 100 euro. Sterkte met het onderzoek. Ga meelezen.
    Grt Sandra

  2. Goed idee joh! Zet hem op!!

  3. Ik doe een half jaar met een tientje beltegoed, maar voor mij is dat makkelijk want niet alleen heb ik een hekel aan bellen, ik snap mijn eigen mobieltje niet.

  4. Zelf gebruik ik bliep, ook een provider via t-mobile. Maar dat alleen werkt met beltegoed. kost wel 0,25 cent per minuut bellen. Maar het gesprek word altijd per seconden betaald. voor 0,50 cent per dag heb je internet en onbeperkt sms’en.