Spaarolifantje en reizen

Aanstaande zaterdag gaan we een klein weekje op vakantie. Niet te ver weg, “gewoon”, naar Schotland. Waar het al behoorlijk koud schijnt te zijn, en vroeg donker. Maar ja.

Edinburgh. Foto gemaakt door David Monniaux

Vlak voordat we op reis gaan, heb ik altijd een gloeiende hekel aan reizen. Er moeten vaak nog dingen gewassen worden (want die moeten mee op vakantie), er moet ingepakt worden (en als ik wat vergeet, dan is dat dom van me) en er moet ook vaak per sé vroeg opgestaan worden (omdat we natuurlijk de goedkope vlucht nemen). Ook ben ik bang dat het tegen gaat vallen, dat bijvoorbeeld het door mij geboekte hotel of appartement niet leuk genoeg is. We zijn hier thuis echt van alle gemakken voorzien: ruimte, een heerlijk bed om in te slapen, een douche die goed werkt… Waarom ruilen we dat allemaal in voor het onbekende?

Zijn we eenmaal op reis, dan heb ik het meestal fantastisch naar m’n zin. Dan ontdek ik weer dat ik eigenlijk vreselijk hou van mooie vergezichten, van de natuur, van oude steden, van sommige museums, kort samengevat eigenlijk van dingen ontdekken. Daarnaast heb ik een paar jaar geleden, toen ik een keer in Barcelona was, eindelijk besloten dat ik tijdens vakanties ook mag genieten van uitslapen en niets doen, al zeurt er een stemmetje in m’n achterhoofd iets als “Je bent toch niet helemaal naar het fantastische Barcelona gekomen om hier in een bed niks te liggen doen?”. Gelukkig is vriendlief beter in lekker doen waar-ie zin in heeft dan ik, dus soms geeft hij het goede voorbeeld.

Nog drie nachtjes slapen en dan vertrekken we.

PS Om dit nog een beetje over financien te houden: de kosten tot nu toe zijn 250 euro p.p. voor het appartementje en 100 euro p.p. voor het vliegen. We gaan voor enkele dagen een auto huren om de Schotse hooglanden te verkennen, dat zal natuurlijk ook nog aardig wat geld gaan kosten. Zo meteen ga ik in de bieb kijken of ze een reisgids Schotland hebben die ik kan lenen. Een recente reisgids kopen kost 10 – 25 euro zag ik, dus dat spaar ik dan toch mooi weer uit 🙂 .

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Spaarolifantje en reizen

  1. Heel herkenbaar, vlak voordat wij weggaan, heb ik al geen zin meer, totdat we er zijn 😉
    Alvast veel plezier!

  2. Leuk Schotland, houdt je man van whisky? Ik had ook altijd de stress voor de vakantie, maar gebruik tegenwoordig een standaard paklijst. Deze inclusief zomer/winter outfit en de duur van de reis in Excel met verschillende tabjes. Als ik dan geweest ben werk ik het weer verder bij wat overbodig was. Dit heeft ervoor gezorgd dat de lijst steeds completer is en ik nu steeds sneller klaar ben met inpakken 🙂

    • Goed idee van die paklijst.

      Nee, hij houdt helemaal niet van whisky en ik ook niet, maar we gaan er stiekem vanuit dat ze ook wel een goed pintje bier of een lekkere warme chocolademelk kunnen brouwen daar in Schotland 🙂