Gratis boeken

Gisteren iets moois ontdekt, zeg 🙂 . Gratis boeken lezen online, en dan ook echt leuke boeken.

Dus hier een niet-volledig lijstje met mogelijkheden om goedkoper boeken te lezen:

1. Lees meer

Via deze website kun je tot 1 juni aanstaande gratis een maximum van tien boeken online lezen. De website is een initiatief van stichting Bibliotheek. Je hebt geen speciale e-reader nodig, elk apparaat waarmee je internet op kunt is goed (al is het op een gewone computer iets lastiger, bij mij verschijnen er geen knoppen, maar moet ik “ergens” aan de rechterkant van de pagina klikken om door te bladeren…). Ik heb het vermoeden dat je moet gaan betalen als je méér dan tien boeken wil lezen, en ook na 1 juni zal het wel niet meer kosteloos zijn. Dus kijk goed uit dat je je aan de voorwaarden houdt voor gratis lezen.

NB Het boek “Vrolijk besparen” van Marieke Henselmans is één van de boeken die je kunt lezen.

Ga naar http://www.bibliotheek-leesmeer.nl en schrijf je gratis in.

2. Oudere boeken zijn vaak gratis gedigitaliseerd in grote projecten. Deze zijn dan ook vaak gratis te downloaden en te lezen. Zoek via google op “gratis ebooks”, maar kijk wel uit dat je op betrouwbare websites uitkomt. Deze pagina zou ook een goede start kunnen zijn, maar je moet even een advertentie wegklikken.

3. Offline: deel boeken met familie en vrienden. Als er meerdere lezers in de familie of vriendenkring zijn, kun je misschien gemakkelijk allemaal een ander boek kopen en daarna ruilen. Natuurlijk moet je zo’n boek dan wel goed behandelen (niet in schrijven!) en een beetje organiseren wie wanneer welk boek krijgt. In onze familie gebeurt dit een beetje onofficieel, als iemand dan een goed boek gelezen heeft, wordt het bij een volgende familiebijeenkomst uitgeleend aan iemand anders die dat boek waarschijnlijk wel kan waarderen.

4. De bibliotheek in jouw buurt. Goed, dit is niet helemaal gratis. Maar vaak is het wel heel goedkoop, en abonnementen voor kinderen zijn vaak nog goedkoper. Het goedkoopste abonnement bij de bibliotheek van Delft kost 32,50 per jaar of iets minder dan 25 euro per jaar als je in aanmerking komt voor een bepaalde subsidie. Dat kost dan dus 2 tot 3 euro per maand, en dan mag je 2 boeken per keer lenen (zonder leengeld). Voor kinderen tot 18 jaar kost een abonnement slechts 9 euro per jaar (da’s dus 75 cent per maand), en zij mogen 5 boeken lenen zonder leengeld.

5. Als je eenmaal lid bent van de bibliotheek, heeft deze tegenwoordig vaak ook e-books “te leen”. Vraag bij je bibliotheek of ze die mogelijkheid hebben. Vaak is dit dan gratis als je eenmaal lid bent van de bieb. Enorm voordeel: je hoeft niet naar de bieb toe, en je krijgt ook geen boetes als je boeken te laat inlevert.

Advertenties

Reacties staat uit voor Gratis boeken

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.