Elkaar napraten…

Mijn vriend heeft zo’n 15 jaar geleden een spreekwoord verzonnen. Het was in de begindagen van internet en er was een website waar je spreekwoorden (en hun betekenis) kon insturen. Hij was student, verveelde zich en bedacht een spreekwoord en een betekenis. Volledig uit de duim gezogen.

Na 15 jaar:

1. Staat het spreekwoord op meerdere internetpagina’s gewijd aan spreekwoorden

2. Is het spreekwoord gebruikt in een middelmatig slechte rap door een onbekende rapper (maar wel op youtube te beluisteren)

3. Is het spreekwoord ook gedrukt. Hij kreeg gisteren een mailtje van een vriend dat het spreekwoord nu ook gedrukt is in een spreekwoordenboekje.

4. Is er op een discussieforum iemand die dit spreekwoord gebruikt in een discussie.

Moraal van het verhaal: zo zullen er vast nog wel meer dingen zijn die je gelooft omdat “ze” het zeggen. Misschien moet je sommige dingen eens zelf gaan onderzoeken om te kijken of het echt waar is. Domweg iets geloven omdat het op internet staat (of in een boek) is niet altijd slim.

Tweede moraal van het verhaal: je weet maar nooit waar je acties toe leiden. Misschien vind jij het volgende spreekwoord uit, misschien is iets wat je vandaag doet of zegt over tien jaar nog steeds belangrijk voor jezelf of voor een ander.

Advertentie

5 reacties

Opgeslagen onder Geen categorie

5 Reacties op “Elkaar napraten…

 1. mirjam

  Ik mis het spreekwoord :))

 2. Vlijtig met zuinigheid

  Ik wil het ook wel graag weten. Onze kinderen hebben allebei een ander spreekwoordenboek gekregen van de Sint. Kon ik kijken of het spreekwoord daar in staat.

 3. Volgens mij is er geen spreekwoord dat ergens staat: dit blog is hier juist voor bedoeld: jij zegt dat het zo is en mensen geloven je, want: ‘het staat op internet’. Net als doomsday. Ik wordt echt maf van al dat gezeik in de media om vanalles. Blij dat ik geen teevee kijk 😉 IK probeer me zo min mogelijk ermee te bemoeien, maar man man. Wat zijn er veel domme mensen, zeg!

  • Ingrid

   Ik neem ook alles wat ik op internet sites en blogs lees vaak met een grote korrel zout. Het is gewoon leuk vermaak, maar om nu alles als waarheid aan te nemen, nee. ‘Het staat op internet’, maar zonder betrouwbare bronvermeldig zegt dat eigenlijk niets.