Boek over geld voor jongeren

Een neefje van mijn vriend wil graag miljonair worden. Hij zit in de laatste klas van de basisschool. Hij heeft geen flauw idee wat er allemaal bij “miljonair worden” komt kijken. Hij ziet alleen de series op tv over mensen met grote huizen en veel feestjes en wil dat ook.

Ik snap het ook wel een beetje, zijn ouders hebben geldzorgen. Hoewel met name de vader genoeg geld verdient, waren ze een paar jaar geleden bijna failliet gegaan door domme uitgaven en door het kopen van een eigenlijk te groot huis. Doordat ze nog tijdig ingegrepen hebben met hulp van een financiële adviseur, zijn ze er nu iets beter aan toe. Ze kunnen blijven wonen in het huis en de kosten voor de scholing van hun kinderen betalen, maar er wordt erg op de kleintjes gelet, een vakantie zat er niet in dit jaar en ze kunnen zich geen auto permitteren. Misschien mag je het wel een beetje “goed verborgen armoede” noemen.

Logisch dan misschien dat je als kind denkt: ik los het op, ik word “gewoon” miljonair en dan zijn er nooit meer dit soort problemen.

Om hem toch een beetje te helpen in dit streven heb ik het boek “Je geld of je leven” voor hem gekocht  (niet het bekende boek van Hanneke van Veen en Rob van Eeden, wat trouwens een aanrader is voor volwassenen en hier gratis te lezen, maar het is een boek voor jongeren van A. Hall). Hij krijgt het als we ze bezoeken met kerst. Het is een boek voor jongeren met algemene informatie over geldzaken (wat is geld, wat betekent rente, wat is een aandeel, en zo voort) en met tips en adviezen over hoe je, later als je groot bent (en nu ook al een beetje) je geld verstandig kunt beheren. Ik zag ook wat pagina’s over miljonairs, wie er het rijkste is, maar ook wat ze gedaan of gepresteerd hebben om miljonair te worden.

Misschien helpt het mijn neefje om miljonair te worden (en hopelijk realiseert hij zich na het lezen van dit boek ook dat je daarvoor meestal hard moet werken). Misschien helpt het hem gewoonweg om later een relatief financieel zorgeloos bestaan te leiden. Ik weet niet of “de jeugd van tegenwoordig” nog boeken leest, of dat ik hem beter een link had kunnen geven naar een aantal handige youtube-kanalen, maar we proberen het maar eens zo…

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Boek over geld voor jongeren

  1. ‘k Denk dat je een heul leuk cadeau heb gevonden en miljonair word je niet als je niet alle informatie uitpluist, ook uit boeken dus 😉
    groet

  2. Bloem

    Ik vind het een leuk cadeautje!