Geld helpt

Vriendlief gaf nooit zo om geld. Het kwam binnen, hij gaf het uit. Hij is nooit te laat met rekeningen (dat wil zeggen: er komt wel eens een “1e herinnering” binnen, maar die wordt dan betaald). Hij heeft veel geld verloren met het kopen van opties en doet dat dus maar niet meer. Sommige financiële beslissingen van hem zijn slimmer geweest, zoals het kopen van een niet te duur huis en het vastzetten van een mooie lage rente.

Maar hij vindt geldzaken niet leuk of interessant. Maar toch… Hoor ik ‘m de laatste weken dingen zeggen als: “Oh, lekker zeg, dat ik dit jaar mijn studieschuld heb afbetaald” en “Een fijn idee dat ik wat geld achter de hand heb nu” en, na wat gereken: “Ik zou nu drie jaar niet hoeven te werken. Daarna zou het krap worden, maar toch: drie jaar!”.

We boffen, absoluut! En daar zijn we ook dankbaar voor. Maar wat ik vooral wilde zeggen is dat “geld” dus zeker invloed kan hebben op je humeur. Ook al denk je dat je er niet om geeft. Het lijkt mijn vriend een vrijer gevoel te geven. Misschien dat hij zelfs de richting van zijn loopbaan een beetje verandert nu zijn buffer hem wat zekerheid biedt. Dat zullen we volgend jaar weer zien, ik ben benieuwd!

 

Ik hoop dat jullie het afgelopen jaar ook vooruitgang hebben geboekt. Minder schulden misschien, meer geld dat overschiet aan het einde van de maand, of een mooie buffer opgebouwd. Een beetje veiligheid qua geld voelt fijn. En daarnaast zijn er nog heel veel andere dingen die kunnen bijdragen aan je geluk.

Advertentie

Reacties uitgeschakeld voor Geld helpt

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.