Hoop

Op maandag de 24e kwam een nieuwtje binnen. Mijn zus is al jaren ziek en daardoor moe. Recent is echter onderzoek gedaan op haar bloed vanwege die moeheid, en nu blijkt ze mogelijk ook nog eens hemochromatose (ijzerstapelingsziekte) te hebben op een ongewoon jonge leeftijd. Een deel van haar moeheid (of misschien wel alle?) zou daardoor kunnen komen. Halverwege januari heeft ze nu een afspraak met een specialist.

Ik zag haar gisteren en heb haar eens heel goed geknuffeld. Het is gek dat een mogelijke diagnose (van een tweede chronische ziekte) juist hoop kan brengen in dit geval. Hoop op een goede behandeling en vermindering van haar klachten. Het zou werkelijk fantastisch zijn als de behandeling ook maar een derde van haar huidige moeheid kan oplossen, dan zou ze alweer heel wat meer van haar leven kunnen genieten.

Een klein kerstwondertje, en ik denk dat wij 2013 in mogen gaan met een beetje extra hoop voor haar gezondheid. (Ik denk dat we ook allemaal beseffen dat het resultaat ook nog een beetje tegen kan vallen).

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Hoop

  1. kniepertie

    Da’s fijn nieuws, ‘k hoop met je mee!
    groet

  2. Ingrid

    Dat zou mooi zijn. Duimen draaien.