Tevreden over december

Wow. Op 31 december had ik €31.906… Dat is best wel een cool bedragje, daar kan een mens wel wat mee. Mijn spaargeld is de afgelopen maanden ook sneller gegroeid dan ik gehoopt had, 1000 euro meer dan gehoopt op eigen kracht, 1000 euro meer omdat mijn ouders mij dat cadeau deden (superlief natuurlijk). Daarmee loop ik lekker voor op het schema dat ik voor mezelf bedacht had:

verloop vermogen1301

Ik ben er best trots op dat het zo goed gaat. En ik doe er ook wat voor. Ik hoef niet heel erg te lijden, dat ook weer niet; maar ik hou toch bij wat ik uitgeef en als er geld op mijn rekening staat, is dat niet (meer) een reden om te gaan kijken welk leuk hebbedingetje ik daarvan kan gaan kopen.

Voorlopig doe ik niet zoveel met dit geld, het blijft braaf staan waar het staat (behalve een paar euro’s die ik de komende weken nodig heb voordat het nieuwe salaris binnenkomt). Dit is voornamelijk omdat mijn werk wat onzeker is na februari, dus ik wacht dat rustig nog eerst even af voordat ik rare dingen ga doen met m’n geld. En wie weet, misschien ga ik daarná, ook als m’n contract wel verlengd wordt, nog steeds niets geks doen met m’n geld, maar het gewoon lekker laten groeien zolang ik het niet echt nodig heb.

Het zou cool zijn als ik het komende jaar ook weer ongeveer 900 euro per maand over kan boeken naar de spaarrekening, maar dat hangt dus ook nog voor een groot deel af van mijn inkomsten. Mijn goede voornemen is dat het niet aan de uitgaven mag liggen, dat ik niet met geld ga smijten, ook niet als m’n contract wel weer verlengd wordt.

Ik hou jullie op de hoogte 🙂 .

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Tevreden over december

  1. ziet er goed uit dan schemaatje 🙂

  2. Vlijtig met zuinigheid

    Hartstikke goed. Ik duim met je mee voor 2013.