Spaarolifantje leest een boek over rijk worden

Ja hoor, het was een lekker Echt Amerikaans zelfhulpboek met veel open deuren, weinig inhoud en hier en daar een onwaarheid.

Als eerste zegt de auteur dat je hem helemaal niet hoéft te geloven als hij iets beweert. Dat is nog eens verrassend, zeg, dan knipper je toch wel even met je ogen en ga je eens rechter overeind zitten. Dat je aan het begin al een waarschuwing krijgt dat je niet per sé alles hoeft te geloven. En zo’n man die zo’n “disclaimer” durft te plaatsen aan het begin van zijn boek, die moet toch wel gewoon geloofwaardig zijn? Maar duizenden, werkelijk duizenden mensen hebben wél geprofiteerd van de nu volgende wijsheden, claimt de auteur…

De wortels zijn belangrijk, mensen. Wortels zijn belangrijk om bomen en veldgewassen te laten groeien en omdat wij mensen eigenlijk heel veel op groene gewassen lijken, zijn wortels natuurlijk ook voor ons heel belangrijk. Er groeit nooit iets zonder dat het wortels heeft, moet je maar denken. Wat zijn die wortels dan? Wel, aangezien wortels onder de grond zitten en daar onzichtbaar zijn, gaat het bij ons mensen om de onzichtbare dingen. De onzichtbare dingen zorgen ervoor dat je succes zult hebben, of niet.

En die onzichtbare dingen, dat is dan weer onze financiële blauwdruk. Net zoals blauwdrukken bestaan om een huis te kunnen bouwen, hebben wij een blauwdruk over hoe met geld om te gaan. Waarschijnlijk klopt die blauwdruk niet.

We zijn geprogrammeerd om te falen, mensen. Tijdens onze jeugd hebben we talrijke boodschappen gekregen over geld en over rijk zijn, en waarschijnlijk zorgen die boodschappen er nu nog voor dat we onbewust geld afwijzen. Onze blauwdruk over geld en rijkdom zit vol fouten, jawel. Gelukkig kan dit boek ons helpen om onszelf te herprogrammeren. Doen we dat niet, dan zullen we mislukken. Als we al geld verdienen, zullen we het ook weer kwijtraken. We zijn gedoemd, behalve als we ons ten uiterste inspannen om de lessen uit dit fantastische boek ter harte te nemen. Daarom leggen we ook aan het einde van elk hoofdstuk een hand op ons hart terwijl we hardop de spreuk zeggen die daar opgetekend staat. Zo zullen we deze spreuk onthouden en verinnerlijken.

Dan nu even een paar hoopvolle tussendoortjes van mensen die het na vele vele pogingen dankzij de cursus eindelijk gelukt is om rijk te worden. Dus zie je, het kan wél.

Ok, wat gaan we nu dus veranderen? We gaan denken als rijke mensen en dan worden we vanzelf rijk.

Rijke mensen geloven dat ze zelf hun leven vorm kunnen geven. Dat gaan wij dus nu ook geloven. Rijke mensen willen winnen, arme mensen willen niet verliezen, dus vanaf nu speel jij ook om te winnen. Rijke mensen zijn vastbesloten rijk te worden en te blijven, ze hopen of willen het niet alleen, nee, ze zijn vastbesloten, en dat helpt. Rijke mensen denken groot en focussen op mogelijkheden. Rijke mensen bewonderen andere rijke mensen en leren van hen (en zijn niet afgunstig). Ze omringen zich met positieve mensen die hen steunen (dingdingdingding, dit was mijn derde voorspelling, zie de post van gisteren). Ze zijn bereid zichzelf te promoten  en verkopen. Ze zijn groter dan hun problemen (als je probleem een drie is, en jij bent een acht, dan is dat probleem helemaal geen probleem meer!). Rijke mensen zijn goed in ontvangen. Ze kiezen er voor om betaald te worden op basis van resultaten, niet op basis van tijd. Als ze moeten kiezen uit twee mogelijkheden, willen ze ze allebei. Ze focussen op hun nettowaarde, niet op hun inkomen. Ze gaan goed met hun geld om (mijn tweede juiste voorspelling, zie gisteren). Ze laten hun geld voor zich werken. Ze ondernemen actie, ook als ze bang zijn. Ze leren en groeien constant.

Dus niet bang zijn, vól er in, lekker risico’s nemen en je wordt ofwel rijk (in welk geval de auteur hoopt dat je ‘m je succesverhaal stuurt), ofwel je faalt (in welk geval er voor de auteur echt niets verloren is, waarschijnlijk heb je je blauwdruk nog niet genoeg verbeterd, en heb je eigenlijk wel elke keer die spreuk opgezegd met je hand op je hart? Niet? Zie je wel… Het ligt helemaal aan jezelf).

Advertenties

Reacties staat uit voor Spaarolifantje leest een boek over rijk worden

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.