Belastingen

Een beroemde Franse acteur op leeftijd gaat zijn vaderland verlaten omdat hij vindt dat ze teveel belasting van hem vragen. In plaats daarvan wordt hij van harte welkom geheten in een ander land met een nogal twijfelachtige politiek en structuur, en absoluut een slechter klimaat. 

Slechte “move”, vind ik dan. 

In discussies met mijn vriend verdedig ik graag de Nederlandse belasting. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb van mijn vaderlandje een behoorlijk gedegen opleiding gefinancierd gekregen gedurende de eerste 25 jaar van mijn leven, en dat voor bijna geen geld. En zo meteen mag ik mij weer met mijn medelanders over Het Nederlandsche spoor naar mijn werk begeven, bijna zeker veilig arriverend o.a. dankzij inspanningen van diverse gemeenten om mijn wandelingetjes van en naar station bijgelicht, stevig bestoept en struikroverloos te maken. Regelgeving zorgt er vervolgens voor dat ik mijn werk uit kan voeren zonder RSI te krijgen of ergere lichamelijke gevaren te lopen, en tussen de middag eet ik een broodje dat bijna gegarandeerd veilig te eten is dankzij weer een andere wet en regelmatige controles door overheidsinstanties bij producenten. Aangezien ik van al deze dingen geprofiteerd heb en nog profiteer, mag daar wel wat tegenover staan, vind ik.   

Tegelijkertijd ben ik blij als ik minder belasting hoef te betalen en geld terug krijg. 

Dus da’s eigenlijk een beetje dubbel 🙂 

Advertentie

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Belastingen

  1. Ik vind het wel mooi om ook eens over de goede kanten van ons belastingstelsel te lezen!

  2. Het is helemaal niet erg om belasting te betalen, als je weet dat het ergens voor wordt besteedt wat goed is. Echter moet je ook wel kritisch kijken als overheid wat een fatsoenlijk belastingpercentage is. Ik vind de 70% die de Franse overheid wilt gaan heffen daar ver overheen gaan.

    Ik vind het een mooie move dat een vooraanstaand iemand als Gerard Depardieu naar het buitenland gaat omdat die dergelijke dingen niet pikt.. De rechterlijke macht heeft ondertussen de nieuwe belastingpolitiek ook al ongegrond verklaart. Dus voorlopig krijgt Depardieu gelijk.