“Even” een paar dingetjes kopen

Even een paar dingetjes kopen, dacht ik gisteren nadat ik mijn boeken terug had gebracht bij de bieb. Eindbedrag: 24,65 euro. Oeps.

Ik wil graag cupcakes gaan maken voor de verjaardag van een vriendin, maar had daar nog niets voor in huis. Dus een bakplaat gekocht, papieren bakjes, wat marsepein, een “pen” om versierinkjes mee te kunnen maken, meteen maar even een fotolijstje voor het cadeau, en oeps… Zo bijna 25 euro verder. Plus weer zo’n acht nieuwe dingen in huis die ik nog een plaatsje moet geven in ons keukentje. En ik had nog wel bij heel veel dingen “nee” gedacht: toch maar één kleur marsepein ipv drie kleuren, toch maar geen schattige versierinkjes, toch maar geen vormpjes-uitstekers (ik improviseer wel wat), toch maar niet ook nog eens de schattige mini-cupcakeplaat die ik ook gezien had. Maar de “toch maar wels” deden me de das om 🙂 .

Je kunt “winkelen” dus best een behoorlijk gevaarlijke hobby noemen, met name voor je portemonnee. Na dit bezoekje aan die winkel ben ik dus maar snel naar huis gegaan, de rest van de winkels negerend…

Advertentie

6 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

6 Reacties op ““Even” een paar dingetjes kopen

 1. Esther

  Er is een verschil tussen op je geld letten of gierig zijn. Op je geld letten doe je, want je denkt na bij al je uitgaven. Helemaal niets kopen voor hobby en cadeau is gewoon gierig. Het lijkt me een kleurloos leven als niets mag van jezelf!
  Misschien zou je de volgende keer van tevoren kunnen bedenken wat je wilt kopen en dan bv bij de Action kijken, dat zou vast ook al schelen met dat-leuke-winkeltje-naast-de-biep;)

 2. Af en toe iets kopen dat moet kunnen vind ik. En als je net met een nieuwe hobby begint is de begin-investering altijd hoog, maar straks hoef je alleen nog maar ingredienten te kopen als je cupcakes wilt maken 🙂

  • Ik weet nog niet of dit een nieuwe hobby wordt of dat het een eenmalig iets blijft. Misschien had ik beter spullen kunnen lenen van de buren of zo. Maar ja we zullen zien.Wie weet wordt het erg leuk en een groot succes…

 3. Luxepaardje

  Herkenbaar. Ik had dat laatst bij de Ikea waar ik eigenlijk alleen was voor het ontbijtje voor 1,-.
  Daarom ga ik ook nooit ‘funshoppen’ en vermijd ik juist winkels als Action enzo. Ze zijn heerlijk goedkoop maar als je meer koopt dan gepland toch nog duur!

 4. Dat herken ik helaas maar al te goed… Het is verbazingwekkend hoe snel het geld je portemonnee kan uitvliegen.

 5. Ik heb een tijd gehad dat ik steeds een nieuwe hobby bedacht en daar uiteraard van alles voor nodig had, echt vervelend. Gelukkig ben ik inmiddels wat slimmer geworden en koop ik eigenlijk alleen nog dingen die ik écht nodig heb. Scheelt een hoop, vooral met mijn studenten inkomen.