Méér werken

Vanmorgen een dringend telefoontje: deze week zijn twee hele collega’s ziek geworden en uitgevallen, en dus zit mijn baas met de handen in het haar. We worden eigenlijk geacht slechts met maximaal één persoon tegelijk ziek te worden, namelijk. Gelukkig voel ik me prima, dus ik kan flink wat uren overnemen, in ieder geval morgen vier uur en mogelijk de rest van de week her en der ook nog wat uren. Heb ik mijn bijdrage in de reparatie van de CV-ketel er ook al weer bijna bij verdiend.

Wel wordt mijn eigen rooster daardoor helemaal omgegooid, maar goed. Als ik ziek word (wat inderdaad ook soms gebeurt), dan staan diezelfde collega’s ook klaar om dat op te vangen. Dus voor wat, hoort wat. En het extra salaris is welkom!

Advertentie

7 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

7 Reacties op “Méér werken

 1. Esther

  Denk je wel een beetje aan jezelf? Vorige week liep het even niet zo lekker toch, omdat je teveel deed?

 2. Ohh, ik wil ook weer gewoon geld-voor-tijd! Hier is het altijd tijd-voor-tijd, dus als ik extra moet werken krijg ik dat later weer gecompenseerd. Maar dat komt er dan haast nooit van…. Ik wil ook weer eens gewoon denken zo, lekker 300 extra verdient omdat ik extra heb gewerkt…

  #jaloers maar het is je gegund 😉

  • Dank je. Lastig bij jou, eigenlijk is het dus bij jou namelijk niets-voor-tijd, aangezien je die tijd die je extra werkt blijkbaar niet kunt compenseren… Dus dan krijg je er eigenlijk NIETS voor terug.

   • Nou, dat niet hoor 😉 Ik hou het altijd wel goed bij hoeveel uren ik heb gewerkt en ik vraag er dan ook echt andere dagen voor vrij ooit. En als ik die niet krijg, dan wil ik het toch echt uitbetaald krijgen aan het eind van mijn contract.

 3. nadasurf

  Zo te horen nogal een dure cv reparatie.

 4. Wat zal je baas blij met jou zijn! En je collega’s natuurlijk ook.