Over een paar maanden wordt mijn pa rijk!

… Want dan wordt hij 65 (en één maand) en krijgt hij AOW.

Laat me dit nog even wat verder uitleggen, anders snappen jullie misschien niet waarom ik zeg dat de AOW, in zijn al half uitgeklede vorm, nou zoveel waard is, in het specifieke geval van mijn pa:

 1. Mijn vader is dan wel niet meer in de bloei van zijn leven (slik, ik zie hem altijd nog als die actieve veertiger die hij in mijn jeugd was, maar er zijn tóch jaren voorbij gegaan), maar is een actieve, fitte jonge oudere. Hij lijkt me veel te jong om al van een pensioen te mogen gaan genieten.
 2. Hij heeft zijn hele leven lang een eigen bedrijf gehad, met erg schommelende inkomsten. Het ene jaar tienduizenden euros winst, het andere zwaar verlies. Elke maand een vast inkomen zal een ongekende luxe voor hem zijn.
 3. Omdat-ie nog zo jong en kwiek is, blijft-ie rustig nog even doorwerken. De inkomsten uit zijn bedrijf komen dan nu bovenop de AOW-uitkering.
 4. Aan de andere kant heeft hij twee jaar geleden met een fikse infectieziekte in het ziekenhuis gelegen, het was nog niet kantjeboord, maar had dat net zo goed wel kunnen worden. Hij is hier helemaal goed doorheen gekomen. Een superluxe dus, dat hij de leeftijd van 65 mag gaan halen!
 5. Mijn ouders zijn zuinige mensen die met vrij weinig geld heel luxe kunnen leven. Ze genieten van hun huis, van de natuur, van hardlopen, van het dorpsleven. Zaken die in het algemeen ook niet zo duur hoeven te zijn.

Ik gun het hem van harte. Ik hoop jullie ook 🙂

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Over een paar maanden wordt mijn pa rijk!

 1. kniepertie

  Mijn opa (boer) had ’t altijd over ‘vast loon, vaste armoede’ als ie ’t over mensen met een ‘vaste’ baan had. 😉
  gefeliciteerd alvast voor je vader,
  groet

 2. izerina

  Ik wens je ouders nog veel gezonde jaren.