Geld alweer verdeeld

Ik heb dus voor 2013 al een budget gemaakt. Voor elke maand weet ik welke bijzondere uitgaven er zijn, en heb ik ook vaste bedragen gereserveerd voor dingen als eten en drinken, en reiskosten. Je voelt natuurlijk wel dat sommige bedragen slechts een inschatting kunnen zijn, maar het helpt wel bij het inschatten van hoeveel geld er naar de spaarrekening kan.

Deze maand is dat 500 euro, en die heb ik dan ook gisteren, zodra het salaris binnen was, overgemaakt naar de spaarrekening. Dat helpt mij namelijk heel erg om het geld niet toch nog uit te geven. Als het niet op de betaalrekening staat, heb ik het niet. Zo voelt het.

Ik las op een Engelse website over no-spend February: de uitdaging om in de hele maand februari geen geld uit te geven. Nou gingen sommige Amerikanen daarin zo ver dat ze van tevoren ook genoeg eten inslaan voor de hele maand, maar zoveel kast- en vriezerruimte heb ik niet. Ik kan er wel een geen-uitgaven-behalve-voor-eten-en-vervoer februari van maken. Als ik dat doe, kan ik aan het einde van de maand misschien nóg wel 100 of 200 euro overschrijven naar de spaarrekening.

Advertentie

8 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

8 Reacties op “Geld alweer verdeeld

 1. Goed bezig! Dat klinkt inderdaad als een goede strategie. Ik ben inmiddels zo ver dat ik behoorlijk wat discipline heb met het houden van de hand op de knip. Vandaag heb ik weer een extra hypotheekaflossing gedaan en dat voelt goed!

 2. Vlijtig met zuinigheid

  Dat zou hier niet lukken. Over 14 dagen is carnaval.

  • Ook daar kun je natuurlijk wel voor budgetteren, en misschien hou je dan daarnaast ook nog wat geld over voor de spaarrekening. Maar wat ik vooral wilde zeggen: alaaf, veel plezier met carnaval! (Ben er mee opgegroeid, als kind verplicht mee-hopsen op het carnavalsfeest van de school; maar het is gewoon niet mijn ding. Gelukkig dat andere mensen er wel veel plezier aan beleven, zoals jullie).

 3. Ineke

  Als je eerst mega in gaat slaan om feb zonder uitgaves door te komen, kun je net zo goed gewoon boodschappen doen in die maand en niet hamsteren de maand ervoor. 😉

  Wat ik wel eens doe is eem week geen boodschappen en dan alle restjes uit koelkast, vriezer en kast opeten. je wordt er inventief van en de dingen die steeds bleven liggen gaan ook een op.

 4. Ineke

  Even iets anders, kun je de mensen die zonder moderatie kunnen doen (degenen die normaal doen ;-)) niet gewoon toelaten met hun reacties, of is het of alles, of niets?

  • Dat is helaas niet mogelijk 🙂

   • Ineke

    Oke. 🙂 Krijg je veel rare reacties dan of is het meer om de spam tegen te houden?

   • Het valt nogal mee, maar ik heb toch echt liever “voorkomen dan genezen” hier, dus dat ik reacties eerst zie voordat ik ze plaats. Ik plaats liever geen spam. Weet niet of iemand hier er in trapt, maar ik weiger “mee te werken” aan dat soort praktijken. Dus bekijk ik alle reacties eerst zelf. Ik denk dat dat meestal niet zo heel veel tijd kost, ben vaak online.