Focus in februari

Februari is een korte maand van vier weken lang. In deze maand wil ik proberen geen geld uit te geven aan privé-dingetjes. Eten en drinken kopen gaat gewoon door natuurlijk, en ik moet soms ook met de trein naar m’n werk. De standaard maandelijkse rekeningen ga ik natuurlijk ook gewoon betalen. Maar ik ga geen prulletjes kopen, en ik hoef niet meer naar de kapper, en ik hoef ook geen nieuwe kleding. Gelukkig voor mij is februari ook nog eens een verjaardagloze maand voor mij.

Wel is het een erg drukke maand qua werk, dus dit vereist wel een beetje planning om te zorgen dat ik niet onderweg “effe” wat gemaksvoedsel of snoep koop.

Als dit me lukt, hou ik ook nog eens zo’n 100 euro over (voor op de spaarrekening) en ben ik misschien een kilo of wat afgevallen van het sterk verminderde snoepen. Vrijdag gaat het beginnen!

 

PS. Ik ga één hulpmiddel gebruiken. Ik ga namelijk mijn privé-pinpas, waarmee ik vrijwel altijd dit soort betalingen doe, inpakken in een papiertje met “februari” er op. Ik neem de pas wel mee in mijn portemonnee voor als ik ‘m een keer echt nodig heb.

Advertentie

6 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

6 Reacties op “Focus in februari

  1. Bloem

    Als je nu alvast die €100 op de spaarrekening zet haal je dat er minder makkelijk af …..

  2. Wat een leuk idee, je pinpas in te pakken :), zo gaat het vast lukken,
    groet

    • Ik ga hem niet helemaal inpakken zoals een cadeautje. Stel dat ik ‘m toch eens nodig heb, zou ik daar aan de kassa mijn eigen pinpas staan uitpakken. Dan denken ze zeker dat ik gek ben 😛

  3. Wat een grappig idee 🙂

  4. Wat een grappig idee, ik ben op mijn blog ook bezig met besparen. Hier was ik niet opgekomen. Eerlijk gezegd moest ik wel lachen dat je je pinpas inpakt omdat je hem niet wilt gebruiken, maar dat je hem dan toch in je portemonnee stopt. Hopelijk heb je een flinke dosis zelfdiscipline. Sterkte alvast en geniet nog even een weekje van je pinpas 😉