“Met uitzicht op een vast contract”

Gisteren had een collega van mij een arbeidsvoorwaardegesprek voor haar nieuwe baan. Ze is nog jong, net klaar met haar studie. Tijdens haar studie had ze al een parttime baan in haar studierichting (best knap, vind ik), maar nu wil het maar niet lukken met een fulltime baan. Dus werkt ze parttime en daarnaast staat ze nog ingeschreven bij een uitzendbureau voor klusjes op de dagen dat ze vrij is. Af en toe heeft ze er eentje, maar niet vaak. Haar nieuwe baan gaat óók weer parttime worden, en haar baan bij ons loopt over een maand of wat af. Gelukkig zijn haar vaste lasten vrij laag, omdat ze nog in een studentenhuis woont.

Zou het de economie zijn, waardoor een jong iemand als zij, die nu eigenlijk in de fase vaste baan krijgen – huis kopen zou willen zijn, zo moet tobben met parttime banen?

Ik kies momenteel voor een parttime baan, maar ik zou eigenlijk wel blij zijn met een vast contract. Voorlopig is mijn voorlopige comtract verlengd tot eind 2014. Daarna moeten we dan maar weer zien.

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op ““Met uitzicht op een vast contract”

  1. Ik ben erg blij met mijn vaste contract. Het schijnt dat er bijna geen vaste contracten meer worden uitgegeven en dat op den duur steeds meer mensen ZZP-er worden. Mijn vast contract is heel zeker want mijn werkgever kan eigenlijk niet failliet gaan (semi-overheid). Dat van mijn man is minder zeker omdat dat bedrijf wel failliet kan gaan (groot technisch bedrijf). Maar voor nu vinden wij het allebei erg prettig om zeker te zijn van een baan en een inkomen. We werken beiden 4 dagen per week voor de baas en hebben er een bedrijf naast.

  2. KK

    Er zouden al heel veel mensen blij zijn met een tijdelijk contract. Elke maand komen er werkzoekenden bij, de mierenhoop werkzoekenden wordt alleen maar groter. Verder scheelt het erg in welke regio je woont/zoekt. In de Randstad en in Brabant is nog behoorlijk veel werk te vinden, in de krimpgebieden schijnt het hopeloos te zijn.