Uitgaven in maart

In maart gaf ik de volgende bedragen uit:

Datum Soort uitgave Gepland bedrag Uitgegeven
1 mrt e.v. eten en huishouden 250 euro 300 euro
1 mrt e.v. reizen (OV-chipkaart) 140 euro 162 euro
1 mrt e.v. kleding/kapsel 70 euro 52 euro
1 mrt e.v. onverwachte/leuke uitgaven 110 euro 187 euro
5 mrt goed doel 50 euro
19 mrt mobiele telefoon 35 euro
27 mrt goed doel 2 13 euro
28 mrt bijdrage woonkosten 400 euro
28 mrt ziektekosten – reservering 150 euro
Totaal 1218 euro  1349 euro

Een streepje in de rechterkolom betekent dus dat ik inderdaad zoveel heb uitgegeven als ik van tevoren verwachtte.

Wat de reiskosten betreft… Vorige maand had ik het goede voornemen om meer te gaan fietsen. Wel…. Dat is er niet echt van gekomen met dit weer. Ik heb trouwens vier keer gefietst (niet nul). Ik gaf veel minder uit dan in februari, de belangrijkste reden daarvoor is dat ik minder dagen gewerkt heb en dus minder hoefde te reizen.

Wat het huishouden betreft, hebben mijn vriend en ik vorige maand afgesproken om toch maar weer 300 euro per maand te gaan bijdragen. Met 250 euro per persoon werd het aan het einde van de maand net wat krap. Geld dat we overhouden, zetten we opzij op een spaarrekening. Misschien kunnen we aan het einde van het jaar concluderen dat we bijv. 275 euro per maand uitgaven, en dan kan er wat geld van die spaarrekening weer terug naar onze eigen rekeningen.

Voor mijn doen gaf ik best wat geld uit aan kleding. Ik gaf zelfs eigenlijk nog veel meer uit, want ik had voor mijn verjaardag cadeaubonnen gekregen voor een kledingwinkel, en die ben ik gaan inwisselen. Nu kan ik weer heel lang vooruit, qua broeken en sokken.

De onverwachte uitgaven waren een stuk hoger dan wat de bedoeling was. Ik trakteerde mijn vriend op een etentje, ik ging een keer uit eten met collega’s (ai, duur!), ik kocht twee seizoenen van een favoriete serie van ons op dvd, en ik kocht twee boeken. Daarnaast was er een min of meer verplichte nogal hoge bijdrage voor een cadeau voor een collega, en kocht ik alvast een heel leuk leesboek voor de eerste verjaardag van mijn nichtje. Dingen waar ik dus geen spijt van heb, maar die wel de kosten flink opgejaagd hebben.

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Uitgaven in maart

  1. Leuk om de verschillen te zien tussen theorie en praktijk! Goed van je dat je bij kapsel en kleding lager bent uitgekomen!