Goede voornemen voor april: focus op de huishoud-uitgaven

Enkele maanden geleden had ik dat al eens een keer gedaan, en was toen toch wel redelijk tevreden met het resultaat. Inmiddels lijkt het effect van dat focus wel wat uitgewerkt. Tijd voor een herhaling, denk ik.

We beginnen de maand met 426,09 euro op de rekening. We gaan over een paar dagen ook nog eens een schilderij kopen voor 175 euro. Slik! Met ca. 250 euro zouden we het dus moeten redden, in ieder geval tot 25 april, wanneer we onze nieuwe bijdragen weer gaan storten… Dat wordt dus nog een hele uitdaging voor ons tweetjes; 250 euro voor 25 dagen ofwel 70 euro per week… Ik kijk altijd met toch wel enige jaloezie naar de lijstjes van Zuinigaan. Die komt rond van 40 euro per week. Maar haar lijstjes zouden ook een inspiratie kunnen vormen voor me.

De komende maand heb ik elke week wel een dag vrij (goed om rustig boodschappen te doen en uitgebreid(er) te koken) en hoef ik gemiddeld ook “maar” een avond per week  te werken, dus de rest van de tijd zouden mijn vriend en ik gewoon ’s avonds thuis kunnen koken. Dat zou moeten helpen.

Ik heb niet expres voorraad opgebouwd in de voorraadkast, maar er ligt nog wel een avondmaaltijdje of vier in. Dus daar gaan we dan. Ik hou jullie op de hoogte van de voortgang op de aparte pagina.

1 reactie

Opgeslagen onder Doelen, Geld en besparen

Een Reactie op “Goede voornemen voor april: focus op de huishoud-uitgaven

  1. Boukje

    Ik heb ook een budget van 70 euro pw voor mij en mijn 2 kids van 7 en 9… Soms ga ik er overheen, soms hou ik een paar euro’s over. Deze maand móet ik me echt aan dit bedrag houden omdat ik niet veel meer over hou om “zo even” uit te geven… Het is dat de kinderbijslag gestort is vandaag, anders stond er nog maar 45 op mn rekening….Heb namelijk een aparte boodschapgeld rekening, vind ik zelf rustiger werken en zo weet ik precies wat ik nog heb! Het gaat je vast en zeker lukken…zeker omdat het “moet”. Succes!

    Gr. Boukje