Nogal impulsieve aankoop: een iphone 3GS

Ik heb een paar uur geleden een iphone gekocht via een betrouwbare internetwinkel. Het was een redelijk impulsieve aankoop, die wel voortkomt uit eerdere overwegingen. Dat kwam zo:

1. Vanaf het begin is mijn sam.sung smartphone een probleem geweest. In het begin, vóór een aantal gratis software updates, gebeurde het zelfs dat gesprekken plotseling wegvielen, of dat de persoon met wie  ik belde, me plots niet meer horen kon. Later ging dat wat beter, maar het blijft aanmodderen. En voor het privilege van deze telefoon betaal ik heel veel, via mijn tweejaren-abonnement.

2. Mijn moeder wil graag, als ze in de trein zit, storingen en veranderde treintijden kunnen bekijken. Mijn smartphone kan dat (en dat gaat wél heel goed). Ze wilde hier misschien een ipad of iets dergelijks voor aanschaffen, maar dat leek me wat overdreven, voor de “winst” die ze er mee boekt. Nu kan ik haar mijn oude foontje geven, puur voor die keren dat ze even een routeplanner wil raadplegen.

3. Over het algemeen ben ik tevreden over de kwaliteit van apple-producten (typte zij op haar minimaal drie jaar oude ipad (versie 1)).

4. Ik heb een simlockvrije iphone 3GS aangeschaft. De goedkoopste beschikbare versie die doet wat ik nodig heb: bellen, fotootjes maken, internetten, de reisplanner raadplegen.

5. Tot juli heb ik een telefoonabonnement, daarna zal ik waarschijnlijk prepaid gaan. In ieder geval ga ik vanaf juli maandelijks veel goedkoper uit zijn, omdat ik dan niet meer de aanschaf van een telefoon meefinancier in mijn abonnement.

Kosten: 340 euro, met hoesje. Nu hopen dat het ding minimaal 3 jaar meegaat!

Advertentie

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Nogal impulsieve aankoop: een iphone 3GS

  1. nadasurf

    Zonde geld, zelf ook zo een gehad weer gauw verkocht. Telefoon was er matig vooral het accuverbruik, foto,s kun je beter maken met een toestelletje van paar tientjes en 340 Euro jeetje mina veel te duur voor zo,n oud toestel.

    • Tja. Ik durf geen tweedehands exemplaar van iemand over te kopen. Veel te bang dat je dan pas echt een kat in de zak koopt. Mijn vriend is al jaren erg tevreden met zijn iphone, hij heeft nog een versie-2. Ik merk dat ik ook bij mijn huidige foon het heel handig vindt dat je af en toe een fotootje kunt maken; ik denk er maar zelden aan om mijn camera mee te nemen.

  2. Ik tel de dagen af totdat ik eindelijk mijn Samsung smartphone mag inleveren. Vanaf dag 1 heeft die telefoon niet goed gewerkt. Nog een paar nichtjes slapen tot 1 juni en dan stap ik over naar een andere provider en een I Phone. Nu maar hopen dat mijn toekomstige telefoon niet op maandag is geproduceerd ;). Ben heel benieuwd of jij blij bent met je I phone. Zonnige groet!

  3. Pingback: Nieuw telefoonabonnement | Spaarolifantje