Salaris weer binnen

Mijn salaris is binnen. Deze keer is het een lager bedrag dan vorige maanden, maar ik had dan ook in maart minder uren gewerkt. Ik kon eindelijk weer wat op adem komen toen, dat was ook wel wat waard; ik voel me nu niet meer overwerkt, en eind februari zeker wel een beetje.

En het is nog steeds genoeg om van te leven, en om een klein beetje van te sparen. Dan moet ik wel rustig aan doen met m’n “overige uitgaven”, maar tot nu toe voorzie ik geen problemen (zoals groots gevierde verjaardagen of zo).

Lekker dat het weer binnen is. Maar het is ook bijna allemaal meteen weer overgeboekt naar vaste lasten (huur, reservering ziektekosten, gezamenlijke huishoudrekening en spaarrekening). Zo ben je rijk, en zo ben je weer “arm”. Maar die redelijk kunstmatige armoede helpt mij om niet te veel uit te geven.

Over vier weken verwacht ik alweer het volgende salaris, dankzij de korte maand april en de wondere wereld van de salarisadministratie waar de datums geprikt worden van salaris-uitbetaling. Tot die tijd, red ik het hier zeker wel mee.

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Salaris weer binnen

  1. jij staat altijd positief in het leven, goed hoor.

    • Ha! Dat is soms ook alleen maar omdat ik censuur pleeg op wat ik zeg. 🙂 Af en toe heb ik ook een baaldag of baalweek hoor. Maar het heeft erg weinig zin om hier op mijn blog te gaan mopperen, vind ik.