Oei… Een weddenschap om geld

Vriend en ik moeten allebei dringend wat kilo’s kwijt. Hij heeft een bierbuikje wat niet zo mooi staat en ook niet zo gezond is, ik heb een wat regelmatiger verdeeld vetlaagje dat toch echt een beetje te dik aan het worden is.

Dus nu hebben we een weddenschap afgesloten. Dat deden we al eerder, en het hielp niet. Maar deze keer hebben we er ook een geldbedrag aan verbonden, en dat werkt voorlopig beter. Over twee maanden (op 1 juli) moeten we allebei vijf kilo lichter zijn. Als een van ons het niet haalt, moet-ie de ander 500 euro betalen.

Het is een gewichtsverlies wat best haalbaar is. En het is een bedrag wat best pijnlijk aanvoelt om zomaar kwijt te raken. (Maar ook weer niet zoveel dat hij of ik er van in financiële nood zouden raken).

Uiteindelijk winnen we allebei ook heel veel andere dingen door dit te doen: gezondheid, fitheid, en dat broeken weer passen en kleding weer mooier staat.  Ook waardevolle dingen, maar om de een of andere reden motiveert mogelijk geld kwijtraken als het niet lukt, me ook.

We hebben afgesproken dat we elkaar niet gaan saboteren 🙂

Advertenties

14 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

14 Reacties op “Oei… Een weddenschap om geld

 1. lot

  Veel succes, welke methode ga je volgen?

  • Eh… De eet minder snoep en fiets meer methode….

   • lot

    Denk je dat je daarmee 5 kilo in 2 maanden haalt? Ik weet niet hoe jullie normaal eten maar daar is ook heel veel winst te behalen met veranderingen, bv low-carb.

 2. nadasurf

  Leuk wil wel mee doen 🙂

  • Misschien kun je zelf iemand vinden (je partner, een goede vriend, een familielid?) met wie je een dergelijke weddenschap kunt afsluiten? Iemand tegen wie je eerlijk kunt zijn, die je kan controleren maar die je ook zal aanmoedigen, en andersom ook.

 3. Oei! Dat worden 2 lastige maanden… Het is natuurlijk haalbaar maar toch…
  Succes!

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/02/herinneringen-quilt

 4. Veel succes! Omdat mannen sneller afvallen dan vrouwen, zij hebben nu eenmaal een grotere spiermassa waardoor ze sneller vet verbranden, zou jouw vriend meer dan vijf kilo af moeten vallen. Eerlijk is eerlijk! Zonnige groet, Liek

 5. Boukje

  Veel succes!! Leuk dit hahaha. Mijn vriend en ik zijn ook nog niet bikini en zwembroek proof…Denk dat we er ook maar eens een weddenschap aan moeten koppelen 😉

 6. Haha, echt een super idee!!!

 7. Leuke actie! Krijg wel allemaal ideeën bij het elkaar saboteren…hem stiekem snoepjes voeren midden in de nacht, een extra scheut room in zijn pastasaus gooien, verleidelijke biertjes voor hem koud zetten…)

 8. Pingback: Een nieuwe dag! | Spaarolifantje

 9. Pingback: Afvallen is niet makkelijk… | Spaarolifantje