Afvallen is niet makkelijk…

Gewicht kwijtraken is niet gemakkelijk, tenminste voor mij niet. (Ik ben me er bewust van dat dat voor sommige andere mensen anders is). Maar… Aangezien ik op 1 juli vijf kilogram kwijt moet zijn of anders de weddenschap met mijn vriend verlies, ben ik mijn uiterste best aan het doen. En… Het werkt! Na drie weken toch-wel-bikkelen is er al drie kilo af. Nog twee kilo te gaan in de komende ruime vijf weken dus, en dat zou eigenlijk wel moeten lukken.

Maar toch maar doorzetten, want ik kan nachtmerries krijgen van de gedachte dat ik het, door een tegenvaller, toch niet haal, waardoor ik 500 hele euro’s kwijt zou raken aan mijn vriend. Dat is de weddenschap namelijk.

En als ik het gehaald heb, min vijf kilogram, dan ga ik daarna ook gewoon door. Niemand zegt dat ik niet méér kwijt mag in die tijd (zolang ik maar gezond blijf eten, en dat doe ik).

Mijn vriend is al 3,5 kilo kwijt van de vijf kilo die hij kwijt moest. Bij ons allebei passen broeken net weer wat beter. Dat is alvast lekker. Ik droom er nu ook al van dat ik straks misschien weer in een maatje kleiner pas; dat zou fijn zijn, maar zover is het nog niet.

Advertentie

6 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

6 Reacties op “Afvallen is niet makkelijk…

 1. Marijke

  Hoi,

  Gefeliciteerd met de 3 kilo minder! Super.

  ‘k Voel met je mee, ik wil voor de zomervakantie 6 kilo kwijt zijn. Bij mij is de valkuil het ’s avonds (na het werk) snaaien. Met dat ik dit schrijf bedenk ik me dat ik dus gezond en calorie arm snaaivoer in huis moet halen. En bewegen, bewegen, bewegen.

  Hou vol, we kunnen het.

  Groeten van Marijke

 2. Gefeliciteerd! Goed voelt dat hè. Vanmorgen was ik 64 kilo dus ik ben nu zeker 3 kilo kwijt! Ik voel helemaal met je mee! Volgens mij zijn er veel vrouwen die voor de zomer (als-ie ooit komt) een paar kilo kwijt willen. Maar super gedaan van je, nog even doorzetten, dat lukt vast wel.

 3. Lot

  Als je vooral ‘s-avonds last hebt van snaaigedrag eet dan een paar dagen geen koolhydraten bij de avondmaaltijd en kijk of dat effect heeft. Dus iets meer kip, vlees of vis en een warme en koude groente bijvoorbeeld. Ik heb altijd last van zin in zoet na pastagerecht terwijl ik totaal geen na achten eter ben van nature. Alleen bij pasta eigenlijk.

 4. Ik ben er onlangs tien verloren in een dikke (no pun intended, haha) twee maanden. Nu eet ik weer normaal, maar houd het in de gaten. Het is allemaal niet heel makkelijk, inderdaad.

 5. Boukje

  Wat goed van je!! En de kilo’s die langzaam gaan, blijven er vaak ook wel vanaf. Zo “moet” ik van mezelf nog 2,3 kilo kwijt zodat ik volgende de bmi een gezond gewicht heb…Gaat dus nergens over en ben ook zekers niet veels te dik of te zwaar, maar het is gewoon psychisch. En mn broeken zitten dan net ff wat lekkerder.

  Wat als jullie nu allebie de kilo’s kwijtraken? Wat gaan jullie dan doen? Hoe ga je het dan “vieren”?

  Gr. Boukje

  • Weten we eigenlijk nog niet. We kunnen elkaar nog steeds 500 euro overmaken, maar uiteindelijk heeft er dan natuurlijk niemand wat mee gewonnen. Misschien gaan we wel naar de film om het te vieren; met één bakje popcorn erbij.