Geld gestort voor extra pensioen

Ik heb gisteravond geld gestort voor extra pensioen!

Eergisteren gebeld met het pensioenfonds omdat ik me afvroeg of de cijfers wel klopten. Die bleken te kloppen, dus wist ik nu zeker wat mijn factor A was voor 2012. Dus ik heb gisteravond maar meteen uitgerekend, of ik nog jaarruimte over had. Dat deed ik met de berekentool van de belastingdienst.

En jawel, 449 euro jaarruimte over! Da’s mooi, want dat geld mag ik dan volgend jaar van mijn inkomsten aftrekken zodat ik er geen inkomstenbelasting over hoef te betalen, onder de voorwaarde dat ik het geld ergens in 2013 stort in een pensioenvoorziening. Ik heb gekozen voor pensioenbeleggen bij “Gloednieuwe Dag”, zoals je het in het Nederlands zou vertalen. Het geld meteen ook maar gestort, dan hebben we dat maar weer gedaan, en kan het gaan groeien (want ik denk dat het dat gaat doen).

Als ik volgend jaar in de belastingschijf van 42% val, hoef ik 188 euro minder inkomstenbelasting te betalen. Dus zelf betaal ik “maar” 260 euro. Stel dat het geld 2% meer groeit dan de inflatie, dan heb ik over 35 jaar zo’n 900 euro in plaats van de huidige 449 euro. Als ik het geld laat uitkeren tijdens mijn pensioenjaren, dan moet ik er dan wel inkomstenbelasting over betalen. Dan zal ik het geld dus weer deels terug moeten betalen, maar wie weet hoe de wereld er dan uit ziet, en hoeveel belasting ik tegen die tijd betaal?

Ontwikkeling van de inleg gedurende 35 jaar als er 2% groei is

Ontwikkeling van de inleg gedurende 35 jaar als er 2% groei is

Op dit moment heb ik het geld trouwens van mijn spaarrekening gehaald, zodat die weer een stukje leger is. Maar volgende maand kan ik dat allemaal weer aanvullen. Zoals jullie misschien merken, ben ik dus nog steeds zo ongeduldig dat ik niet eerst wacht tot ik het geld makkelijk bij elkaar heb, maar dat ik meteen een kans wens te grijpen zodra ik weet dat-ie bestaat. Hopelijk ga ik er geen spijt van krijgen en heb ik het geld de komende 3,5 week niet nodig.

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Geld gestort voor extra pensioen

  1. wat reken jij alles toch zorgvuldig uit. Je houdt me bij de les.