Netflix komt naar Nederland!

In de VS bestaat het al wat langer en is het ook vrij populair onder zuinigerds: Netflix. Een bedrijf dat tv-via-internet aanbiedt. Allerlei series en films zijn via internet te bekijken voor een vast en laag bedrag per maand (8 dollar per maand, terwijl “cable-tv” daar al snel meer dan 100 dollar per maand kost (belachelijk bedrag trouwens, voor een beetje tv kijken!)).

Vorig jaar begon Netflix Europa te veroveren, en ging namelijk in Engeland, Ierland en Zweden van start. Pas geleden werd aangekondigd dat Netflix over een paar maanden naar Nederland komt. Ik ben nieuwsgierig! We kijken de laatste tijd erg weinig tv, en als we al kijken dan zijn het inderdaad alleen bepaalde series, die Netflix mogelijk ook aanbiedt.

Ons huidige tv-pakket bij onze tv-en-internet aanbieder is al het kleinste en goedkoopste pakket dat er is (en bevat nog steeds ruim 100 zenders waarvan we enkele soms en de meeste nooit bekijken). Stel dat we kabel-tv helemaal op kunnen zeggen, en dat we in plaats daarvan kunnen kiezen voor alleen internet en Netflix, dan zijn we mogelijk tientallen euro’s per maand goedkoper uit, voor ongeveer nul procent vermindering van levensvreugde en -kwaliteit.

Helaas kan ik nog niet zien, hoeveel het abonnement gaat kosten in Nederland. En ook laat de Nederlandse website van Netflix zich er nog niet over uit, welke series en films e.d. er dan aangeboden gaan worden in Nederland. Hopelijk wordt dat in de komende weken/maanden wel duidelijk. Ik ga het in de gaten houden!

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Netflix komt naar Nederland!

  1. Johmar

    de enige zenders die ik echt zou missen op tv zijn ned 1,2 en 3, de belgische zenders , de bbc en national geografic.

  2. Mijn man was er ook al zo enthousiast over… ik wacht het nog even af!

  3. Wij betalen ook maar 8 euro extra bovenop internet, maar ja, we hebben dan ook geen kabel – die zijn sowieso veel te duur voor wat ze bieden

  4. Zou je bij opzeggen van je kabel niet de live-evenementen gaan missen? Kan me zo voorstellen dat je bijvoorbeeld DWDD of live voetbal of grote nieuwsevenementen gaat missen?
    Leuke site trouwens: succes!