Uitgaven in juni

Vandaag ga ik geen geld meer uitgeven, en morgen begint de nieuwe maand alweer. Dus hier volgen de uitgaven van juni. Redelijk netjes, behalve die niet helemaal ingeplande uitgave voor een nieuwe laptop…

Image

Op de huishoudrekening hebben we nu 200 euro “reserve”, voor als er eens een dure maand komt of voor een vakantie. Dat gaat lekker en we gaan gewoon zo door. Voorlopig verlaag ik de bijdrage dus niet, maar wie weet in de toekomst wel.

Ik wist me redelijk in te houden voor wat betreft onverwachte uitgaven, totdat ik natuurlijk een laptop ging kopen 🙂 . Ik heb bij de post vervoer ook een reparatie aan mijn fiets meegeteld, en een paar reisjes met de trein gewoon voor de lol zitten er ook in (hoort misschien bij “leuke uitgaven”, maar vind ik te moeilijk om uit te splitsen de hele tijd).
Een nieuwe post is het sparen voor mijn nichtjes en neefje. Per jaar wil ik 250 euro op hun rekening-voor-later storten en dat is dus ongeveer 20 euro per maand per persoon. Ik stort het eerst op een spaarrekening van mezelf en dan maak ik het op/rond hun verjaardag over. Sparen per maand is hiervoor prettiger dan 250 euro in 1 keer weggeven, vind ik. En trouwens, mochten mijn zus en broer besluiten dat ze elk een elftal kinderen willen (ik verwacht het niet), dan ga ik wel mijn bijdrage per kind verlagen.

Ik heb enige uitgaven gedaan voor ziektekosten, namelijk oogdruppels en twee keer een neusspray in verband met hooikoorts. Deze zijn betaald uit het grote potje met spaargeld voor de ziektekosten, en daardoor staan ze niet los bij de uitgaven hier. In het potje gaat het geld om in december weer de ziektekostenverzekering voor een heel jaar van te betalen, daarnaast gaat er een beetje extra in voor dit soort uitgaven.

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Uitgaven in juni

  1. Dus hier volgen de uitgaven van juli…. Moet dat niet juni zijn of lees ik het verkeerd?

    • Ha, je hebt helemaal gelijk! Ik zit al zo met m’n hoofd in juli… Nee, dit waren dus de uitgaven van de afgelopen maand, van juni. Ik ga het aanpassen in de tekst, om voor anderen verwarring te voorkomen.

  2. Ziet er netjes uit. Uitgaven als nieuwe laptop, wasmachine ed. komen meestal onverwachts. Daar doe je niets aan.