Boeken over financiën uit de bieb gehaald

Eergisteren de stad in geweest en meteen maar weer een stel biebboeken geleend. Deze keer allemaal over financiën. In een boek uit 2009 (“Slim beleggen in barre tijden” door Mark Scholliers) staat dan: ja, we hebben weliswaar sinds 2008 een crisis, maar de verwachting is toch dat deze in 2010 weer aantrekt.

Hmm.

Maakt meteen duidelijk dat ook die schrijver geen glazen bol in z’n studeerkamer had staan, en dat je de rest van zijn adviezen dus ook met een korreltje zout moet nemen. (Niet dat je meteen het hele boek hoeft weg te gooien terug te brengen naar de bieb, maar lezen met een kritische blik lijkt me aanbevolen).

Zo’n overduidelijke niet uitgekomen voorspelling uit 2009 geeft niet alleen aan dat boeken van slechts vier jaar geleden al verouderd kunnen zijn, maar ook dat boude voorspellingen uit boeken die nu uitkomen, heel logisch kunnen lijken, maar net zo goed mogelijk niet uit gaan komen.

Het is een van de redenen dat ik vaak meerdere boeken lees. Als die tegengestelde meningen geven, dan is of een van auteurs een idioot, of het onderwerp is blijkbaar best ingewikkeld en een nadere studie waard.

Advertenties

Reacties staat uit voor Boeken over financiën uit de bieb gehaald

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.