Huishoudbudget gaat lekker.

Halverwege de maand zitten we, en er is nog €330 over van ons huishoudbudget, en we hebben dus €270 uitgegeven. Nou, dat gaat dus best lekker. We hebben dus net iets minder dan €20 per dag uitgegeven, en aangezien we dus met zijn tweeën zijn, is dat €10 per persoon. Even kijken wat het Nibud daarvan zegt…

Hmm, volgens het Nibud zouden we met een eurootje of twaalf per dag toe moeten kunnen met ons tweeën. Dat lukt ons (dus) nog niet. Nou wordt bij ons ook wc-papier, afwasmiddel e.d. gekocht van de huishoudrekening, en gezamenlijke etentjes ook. (Aan het begin van de maand vierden we ons gewichtsverlies met een etentje van €50).

Het gaat dus beter dan eerst (toen we soms met €600 per maand niet uitkwamen), en ik ben dus ook niet ontevreden, maar er is ook zeker nog ruimte voor verdere verbetering.

Ik hoopte trouwens van €500 per maand boodschappen te kunnen doen, en dus €100 over te houden. Dan moeten we de tweede helft van deze maand dus nog even op gaan letten, er mag dan nog “maar” €230 uitgegeven in de komende 17 dagen…

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Huishoudbudget gaat lekker.

  1. Joke

    Dat lukt je best wel hoor. Wij doen het met z’n vijven (23,17,16,12 en ikzelf) van 75 euro in de week. Ga zo door dan ga je het wel redden.

    groetjes Joke

  2. Goed op weg! Wij doen hier met 3 personen ( ouders en dochter van bijna 20) de ene week met 110 en de andere week met 120 euro. Maar dan ook alles! Dus incl de poes, toiletartikelen, schoonmaakartikelen etc.

  3. Fijn dat het zo goed gaat. Ik vind de prijzen die het Nibud noemt soms wat wonderlijk, en weet niet altijd even goed wat ik er aan heb.

  4. Maia

    Goed zeg! Daar zit duidelijk verbetering in!