Eigenlijk best wel luxe…

Net zette ik de wasdroger aan. En ineens bedacht ik me weer, hoe luxe dat is, een wasdroger. Ik gebruik altijd de wasdroger om handdoeken te drogen, en keukendoeken, en ondergoed. Je handdoeken worden er zo lekker zacht van. En de rest is dan tenminste snel weer droog, op te vouwen, en opnieuw te gebruiken.

Maar het is wel luxe! Je zou net zo goed je natte spullen op een kledinglijn kunnen hangen om het te laten drogen. In de winter zou dat dan een dag of wat duren, in de zomer (nu, in ieder geval!) maar een paar uur.

En toch kies ik er voor om geld uit te geven aan het drogen van de handdoeken (stroom, en het apparaat zelf, en eventuele reparaties). Om mezelf het leven makkelijker te maken, om mezelf te verwennen met zachte handdoeken, omdat het kan. Ik was alleen weer even vergeten hoe luxe dat eigenlijk is, maar ik zal morgen, als ik gedoucht heb, weer even extra genieten van de zachte handdoek!

Advertentie

11 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

11 Reacties op “Eigenlijk best wel luxe…

 1. Ja lekker hè. Ik doe het ook, de handdoeken in de droogtrommel. De rest gaat met dit weer naar buiten. Maar zo’n zachte handdoek.. heerlijk.

 2. Nadasurf

  Met dit weer zijn je handdoeken sneller droog buiten en slijten minder en iets minder zacht daar ben je na een aantal keer aangewend en hier zijn ze zacht genoeg met een scheut azijn.

 3. Ik heb bewust geen wasdroger, nooit gehad ook, dus mis het niet. Mijn schoonouders wilden er één voor mij kopen, mij zei dat ik liever een droogmolen had. Ik vind juist die ruwe handdoeken wel lekker, bij die zachte heb ik het gevoel dat ik niet goed droog word. Ik gebruik ook geen wasverzachter, ben ook niet anders gewend.

  Ik zie een wasdroger dus niet als extra luxe. Zo zie je maar voor iedereen is luxe anders. Maar geniet van jouw luxe!!!

 4. Ik heb zowel buiten als in huis geen ruimte voor drooglijnen dus hier gaat alles in de droger, behalve BH’s en shirts van de kinderen met opdruk. Die hang ik op een rekje wat dan in de woonkamer moet staan. Vreselijk gezicht vind ik dat 😦

  • Bij ons staat het rekje op de eerste etage, waar het gelukkig bijna nooit in het zicht staat. Daar bof ik mee. Vroeger had ik maar 2 kamers, dan stond het droogrek inderdaad of in mijn slaapkamer of in mijn woonkamer en keek ik er dus altijd wel tegenaan.

 5. Dat zachte gevoel van handdoeken is het enige wat ik mis aan het niet meer hebben van een droger. Droog al jaren of buiten of binnen aan een rekje op zolder of over de logeerkamerdeur.
  Maar dat zachte gevoel….zalig! Ik begrijp je wel, maar kies er zelf voor om het toch anders te doen.

 6. Heerlijk die zachte handdoeken, wij doen ze dus ook in de droger. Weleens zonder geprobeerd, maar dat vind ik toch minder lekker

 7. Ik heb eigenlijk nog nooit een droger gehad, en ik mis het ook niet. Ik gebruik gewoon wat azijn als wasverzachter en hang het lekker buiten met dit weer. Die geur van buiten gedroogde was vind ik luxe 🙂