Hoera, gewisseld van telefoon-abonnement

Gisteren was het dan eindelijk zo ver; en ben ik gewisseld van mobiele telefoon-provider. Alles deed het meteen weer. Geen centje pijn dus. Nog even uitvogelen hoe de nieuwe app werkt waarmee ik dan mijn bel- en Mb-tegoed bij kan houden, en dan ben ik weer helemaal “bij”.

Lekker dat mijn rekening vanaf nu zo’n 60% lager zal zijn. Natuurlijk is het nu wel een sim-only abonnement (zonder telefoon), dus dat is ook een van de redenen dat de prijs lager is.

Sommigen weten misschien nog dat ik ook een nieuwe telefoon kocht een paar maanden geleden, omdat ik met mijn oude erg slecht kon bellen. Mijn moeder had al een “gewone” mobiele telefoon voor bellen en sms-en, en heeft nu mijn oude smartphone gekregen, zodat ze die kan gebruiken voor internet: om in de trein reisinformatie op te kunnen zoeken. Ze reist regelmatig en mist dan soms een aansluiting, of komt een storing tegen. Voor vier euro per maand heeft zij dan internettoegang met deze telefoon.

Advertentie

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Hoera, gewisseld van telefoon-abonnement

  1. Wat scheelt dat veel zeg, 60%! Ik heb altijd prepaid, omdat ik dacht dat dit goedkoper was. Ik geef denk ik een tientje per jaar uit.

    • Ik denk dat dat in jouw geval inderdaad het goedkoopst is!

      Heb je ook nog een vast telefoonabonnement? Ik niet. Ik moet alles met mijn mobiel doen; en ook bereikbaar zijn voor de baas. Ik reis met het openbaar vervoer, en de apps van de ns en van 9292ov zijn dan erg handig als er een trein of bus of tram vertraagd is.

  2. Ik heb ook een sim-only. Net zoals jij had ik geen vaste lijn. Ik had een abonnement van rond de € 10,- in de maand, daar deed ik dan alles mee. Geen internet, mijn telefoon kan niet op internet. Maar ik heb dat ook niet nodig.

  3. Leuk! Ik ben ook bezig met overstappen. Mijn abo stond op mijn zaak en dat was allemaal moeilijk doen met 3 maanden opzegtermijn. Heb er nu een particulier abo van gemaakt bij dezelfde provider en kan dan met een maand opzegtermijn overstappen. De rekening blijft overigens op mijn zaak.