Wensdromen

Dit zijn een paar dingen die ik graag wil kunnen doen in de toekomst, soms dingen die ik nu ook al kan doen.

  • Midden in de winter vrij kunnen nemen van werk en lekker naar een warm gebied gaan. Dit kan ik nu ook al voor een weekje of wat. Maar ik zou het best wel eens leuk vinden om bijvoorbeeld een maand lang te “overwinteren” in Spanje of zo. Misschien is het oubollig, maar kleumerige mij lijkt het wel wat.
  • Af en toe een vrije dag hebben doordeweeks. Gewoon, omdat dat leuk is. En die eventueel doorbrengen met familie of vrienden of vriendlief.  Dit kan nu al af en toe, maar ik zou best vaker vrij willen.
  • Familie kunnen helpen in noodgevallen. Bijvoorbeeld een dag vrij kunnen nemen als een nichtje of neefje ziek is, of een familielid naar een afspraak in het ziekenhuis kunnen rijden. Dit kan nu nog heel moeilijk, omdat ik niet zomaar weg kan, tenzij het echt om een noodgeval gaat.
  • Een tijdje in een ander land wonen. Wat mij betreft dan ook graag Engeland, want dat vind ik zo’n leuk land. Alleen niet midden in de winter, brrr.

Sommige van deze dingen botsen ook met elkaar, dat zie ik best. Je kunt niet een dagje inspringen in het gezin van je zus als je in Spanje aan het overwinteren bent, bijvoorbeeld. Dus of het allemaal gaat gebeuren, en hoe… We zien wel!

Dit zijn dromen die mij motiveren om door te blijven gaan. Wie weet hebben we over een paar jaar alweer wat meer keuzevrijheid, dankzij extra spaargeld en misschien ook slimme carrière-keuzes.

Waar droom jij van?

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Doelen, Geld en besparen

2 Reacties op “Wensdromen

  1. Ik droom van de moestuin die ik ga opzetten, en van het isoleren van ons nieuwe huis en een van mijn grootste dromen is het afbetalen van de hypotheek. Een deel van mijn droom heb ik al verwerkelijkt toen wij dit huis met grondstuk kochten.

  2. Je wil dus gewoon financieel vrij zijn om lekker te kunnen doen waar jij zin in hebt! Wij ook! Ik ben er inmiddels van overtuigd dat het ook echt mogelijk is, komt goed! Duurt alleen een paar jaar….