Cliffhanger

Om de een of andere reden kregen mijn vriend en ik het gisteren over de cliffhanger van Goede Tijden Slechte Tijden. Volgens mij omdat we ergens een reclame zagen die een kleine prijs uitloofde voor diegene die juist raadde hoe het af zou lopen.

We zochten het begrip “cliffhanger” op op wikipedia. Letterlijk betekent cliffhanger zoiets als ‘kloofhanger’, en je ziet dan ook meteen iemand voor je die zich nog net met zijn handen aan de rand van een kloof kan vasthouden… Dat is natuurlijk een uiterst gevaarlijke en spannende situatie. Zal hij vallen, of wordt hij gered? Als u volgende keer weer kijkt, zullen we de uitkomst onthullen…

De cliffhanger van GTST, waarmee men hoopt de kijkers over de “kloof” van de zomerstop heen te tillen, gaat om een parachutesprong door meerdere hoofdpersonen, waarbij men al heeft laten zien dat één parachute gesaboteerd is en dat er dus één held misschien wel dood zal vallen.
We stellen dus voor dat GTST volgend jaar een echte cliffhanger doet, waarbij alle helden om de een of andere reden niet aan een parachute bungelen, maar aan de rand van een echte kloof (GTST goes Grand Canyon?).

Trouwens, je kunt jezelf dus heel veel uren tv kijken besparen als je je realiseert dat de schrijvers van een serie vaak dit soort truukjes toepassen om je weer terug te lokken voor een volgend uurtje tv kijken. Misschien kun je jezelf afvragen “Wil ik echt weten of Maria vergiftigd is?” of “Is het belangrijk voor mij om te weten of Daria, een niet-bestaande persoon uit een serie die ik de laatste tijd nogal saai begon te vinden, zwanger is?”.

Worden mijn vriend en ik de nieuwe schrijvers van GTST? Zullen we deze maand binnen ons boodschappenbudget blijven? Wie vergat het wc-rolletje te verwisselen? Stay tuned…

😉

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Geen categorie, Lezen en schrijven

5 Reacties op “Cliffhanger

  1. Vlijtig met zuinigheid

    Ik kijk niet naar GTST en mis volgens mij helemaal niets.

  2. Is er niet al ooit een echte kloofhanger geweest in Gtst? Of ben ik in de war met as the world turns. Hoe dan ook, ik kijk al meer dan 10 jaar geen gtst meer. As the world turns was verslavender voor mij, maar dat is gelukkig gestopt. Tegenwoordig kijk ik geen soapjes meer, en dat is maar beter ook 🙂

  3. Johmar

    vroeger keek ik ook naar tv soaps ,maar tegenwoordig niet meer vooral omdat het eigenlijk te vaak te veel van het zelfde is, er zit een slechterik in ,iedereen is al een keer bijna dood gegaan of heeft iemand geprobeerd te vermoorden of heeft iemand vermoord en komt daar mee weg, iedereen heeft met bijna iedereen wel een keer sex gehad of is er mee getrouwd geweest ,of heeft er een kind bij ,wat na tig jaar weer op komt draven. nee laat maar, niets voor mij.