Weer wat rente van een deposito binnen

Op 17 augustus 2011 zette ik 2000 euro opzij in een deposito, tegen 4.2% rente. Wat een mooie rente, we kunnen er nu alleen nog maar van dromen (momenteel hoogste rente 3,5% op een deposito van tien jaar). Vorig jaar augustus kreeg ik 84 euro rente erbij. Ik had aangegeven dat de rente op de rekening bijgeschreven mocht worden, voor het rente-op-rente effect. Dit jaar stond er dus 2084 euro op deze spaarrekening, maar daar is gisteren dan weer verandering in gekomen, als het goed is (het bedrag is nog niet binnen, tja, het is weekend). Omdat het ingelegde bedrag dit jaar 2084 euro was, bedraagt dezelfde 4,2% rente dit jaar niet 84 euro maar 87 euro en 53 cent.

Het totale bedrag komt daardoor uit op zo’n slordige 2172 euro. Dit bedrag staat het komende jaar weer vast en krijgt weer 4,2% rente, zodat ik volgend jaar weer een hoger rentebedrag mag verwachten. En alles wat ik er voor hoef te doen is… er van af blijven!

Maar… ik overweeg om het deposito open te breken als ik mijn eerste huis ga kopen. Het staat in de regels, dat dit mag. Mogelijk komt het geld goed van pas om minder hypotheek te hoeven nemen. Aan de andere kant is de hypotheekrente na belastingaftrek waarschijnlijk lager dan de rente die ik op dit spaardeposito verdien. Maar in ieder geval de komende maanden kopen we nog geen huis, tot die tijd staat die bedrag hier prima op deze rekening en tegen die tijd ga ik eens goed nadenken of ik het bedrag wil losmaken of juist wil laten staan.

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Weer wat rente van een deposito binnen

  1. Dat is zeker een fijne rente! Ik zou het lekker laten staan voorlopig. Als je een huis gaat kopen zal je toch een buffer achter de hand moeten houden lijkt mij.