Nek uitgestoken voor een vriendin

Een vriendin van mij is anderhalf jaar geleden werkeloos geraakt, en werkt sinds een jaartje geleden parttime onder haar niveau en met behoud van een deel van haar uitkering, met het idee van “ik moet toch wat” en “misschien kan ik doorgroeien”. Maar een nieuwe baan op haar eigen niveau zou goed nieuws zijn voor haar en voor haar gezin, financieel en voor haar ontwikkeling.

Nu is er binnen mijn bedrijf een vacature die misschien wel geschikt is voor haar. Dus ik heb net een mail gestuurd aan de persoon binnen het bedrijf die de sollicitanten zal beoordelen; in de hoop dat ik hem zover kan krijgen dat hij in ieder geval een sollicitatiegesprek met haar doet. Ik heb haar gewoon warm aanbevolen, niks geëist natuurlijk, in die positie ben ik niet.

Pfff, eng hoor. Ik steek dan natuurlijk wel een beetje mijn nek voor haar uit. Hopelijk wordt dat gewaardeerd, of word ik er in ieder geval niet op aangekeken door hem. (Ik ken hem niet zo heel goed, maar wel van de wandelgangen). En hopelijk is ze ook goed in haar werk, mochten ze haar aannemen. Ik ken haar alleen van privé; maar daar komt ze wel als een serieuze persoon op me over die niet te beroerd is om haar handen uit de mouwen te steken.

Ik ben niet zo heel goed in dit soort sociale dingen. Heel soms “scoor” ik en kan ik inderdaad bijvoorbeeld twee vrienden aan elkaar koppelen van wie de ene een klus heeft en de andere die klus kan doen; of bijvoorbeeld twee vrienden van wie de een een bepaalde vraag heeft over een ziekte die ze sinds kort heeft, en de ander ervaring met die ziekte. Maar vaak mislukken mijn “koppelingen” ook. Hoort dat erbij, dat het soms mislukt? Wat denken jullie? Hebben jullie wel eens mensen gekoppeld op de een of andere manier?

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Nek uitgestoken voor een vriendin

  1. Lief van je! Ben benieuwd hoe het afloopt!!

  2. Hmm nee, ik ben niet zo’n koppelaar.
    Het is zeker lief van je! Hopelijk gaat het werken 🙂

  3. Spaarcentje

    Ik heb het één keer gedaan ooit en dat liep niet goed af. Vriendin werd aangenomen voor een schrijfklus maar bakte er niets van en dat moest ik haar vertellen. Heel pijnlijk vond ik dat, ik heb zoiets nooit meer gedaan.