Motivatie

Ik worstel de laatste tijd met mijn motivatie om gewicht kwijt te raken. Terwijl ik toch een aantal goede redenen heb om gewicht kwijt te raken. Mijn gezondheid zou in het gedrang kunnen komen als ik doorga zoals nu. Ik kijk naar mijn lieve nichtje en mijn schattige neefje en ik wil er graag nog een hele tijd in goede gezondheid voor hen zijn. Ik zou me ook fitter voelen met nog een kilootje of tien lichter.

Er zijn bovendien nog twee andere dingen die ik graag wil doen. Eentje is een vrijwillige ingreep die ze waarschijnlijk liever doen op gezonde mensen zonder overgewicht, namelijk een sterilisatie. Ik zou het fantastisch vinden als ik me geen zorgen meer hoefde te maken over mogelijke ongewenste zwangerschap. Effe afkloppen… De andere is, dat ik graag weer bloeddonor wil zijn. Ik ben het geweest, maar enige tijd geleden ben ik gestopt omdat ik vond dat het met mijn overgewicht niet verantwoord was.

Tegelijkertijd zijn die twee laatste dingen misschien ook redenen om niet af te vallen: ja, ik wil die ingreep wel graag laten doen, maar aan de andere kant is het ook een ingreep, waarbij je misschien een dag, of meer, niet lekker bent. Niet echt iets om naar uit te kijken. En wat de bloedbank betreft, ook dat kost eerst een hoop moeite (erheen gaan, keuring, bloed geven) voordat het de moeite waard wordt (goed gevoel over mezelf naderhand).

Misschien mag ik dus ook wel concluderen dat die twee redenen me niet echt motiveren. Misschien moet ik eerder aan die andere redenen denken: me gezonder voelen, meer kans dat ik er kan zijn voor mijn familie als dat nodig is, me fitter voelen.

Ik ga eens proberen om een klein kaartje te maken dat ik in mijn portemonnee kan stoppen, en dat voor mij een symbool kan zijn voor al mijn redenen om af te vallen. Misschien helpt het, als ik dat kaartje er af en toe bij kan pakken. Ik zou ook het bureaublad van mijn telefoon (en van mijn laptop?) aan kunnen passen met een compilatie van foto’s en woorden die me motiveren.

Misschien helpt het. Wordt vervolgd…

 

3 reacties

Opgeslagen onder Doelen, Gezondheid

3 Reacties op “Motivatie

 1. Greet

  Misschien helpt het om anderen te volgen die ook afvallen. Niet als wedstrijdje, maar als steun. De Avro heeft een tv programma op het moment over afvallende mensen, NLfit. Je kan online recepten en oefeningen vinden en de deelnemers op donderdag op tv volgen.

  Groet,Greet

 2. Ik herken je probleem. Bij mij gaat het veel verder..
  Persoonlijk werkt het niet om het te zien als motivatie om af te vallen, het gaat er om dat ik genoeg van mijzelf hou om mij te geven wat het beste voor mijzelf is.
  Het proberen af te vallen is een negatief iets, echter je erkent dat je “niet goed genoeg’ bent zoals je nu bent.
  Als je uitgaat van liefde voor jezelf is het positief om altijd de beste keus proberen te maken voor jezelf.
  Maar het kan zijn dat het voor jouw anders werkt natuurlijk 🙂
  Hoe dan ook, succes!

 3. Ik denk dat stap 1 is dat je een motivatie vindt om af te vallen. Eentje die je op het pad houdt.