Wat koop je voor mensen die alles al hebben?

Mijn vriend is binnenkort jarig. En ik heb geen idee wat ik voor hem kan kopen. Als hij iets hebben wil, dan koopt hij het gewoon. Zo heeft hij recent een nieuwe computer gekocht en is nu weer helemaal “bij” wat dat betreft. Ook het nieuwste coole computerspelletje is gewoon al gekocht.

Mijn zus heeft nu twee dochtertjes, en in hun woonkamer staan twee grote kratten met allemaal speelgoed en knuffels. Daarnaast hebben ze ook al drie planken in de boekenkast gevuld met voorleesboeken en is er buiten een zandbak en een trampoline, en binnen is er ook nog een speelkeukentje. Mogelijk dat de kinderen over een jaar of twee een specifieke voorkeur krijgen voor een bepaald soort speelgoed en dat je dan ze er wel heel blij mee maakt, maar op dit moment speelt de oudste net zo lief met de lege en schoongespoelde vitaminepotjes van oma, en is de jongste ongeveer twee weken oud en dus volledig tevreden met een bed en een schone luier. Ook het zoontje van mijn broer is goed voorzien van speel- en leerproducten. Het voelt dus een beetje als “water naar de zee dragen” om bij hen nog aan te komen met nog een speelgoedje!

Aan de ene kant maakt dat dus het kopen van cadeaus wel een lastige zaak. Aan de andere kant is het misschien ook wel bevrijdend dat er dus echt geen dure cadeaus hoeven te komen. Iets kleins leuks is al prima. Zelfgemaakt is ook prima. Misschien kan ik bij mijn zus en bij mijn broer zelfs het beste aankomen met “ik pas wel een keertje op” als cadeautje, omdat ze allemaal krapper in de tijd zitten, dan in het geld.

 

Advertenties

7 reacties

16 oktober 2013 · 09:08

7 Reacties op “Wat koop je voor mensen die alles al hebben?

 1. Het zoontje van je broer meenemen naar de kinderboerderij, een kindervoorstelling of een leuke film?

  • Belevenissen dus. Ja, dat is wel leuk, maar ik had niet gemeld dat hij pas een half jaar oud is, dus voorlopig doe je hem daar nog niet zoveel plezier mee. Maar dat komt wel nog, natuurlijk.

 2. Oppassen is een leuk cadeau.

 3. Willemien

  Idd belevenissen, tijd. Tijd om bewust samen te zijn of tijd voor hunzelf creeeren door dat jij oppast of voor een maaltijd zorgt.
  Kind hier is 8, maar een rommelaar die speelt met alles en niets. Van vaders en die kant van de familie 1 groot cadeau: spacescooter, vroeg ze al bijna het hele jaar om. En bij mij: spullen voor sport, een nieuwe schooltas, bioscoopbonnen, boekenbonnen, boeken, knutselspullen (die gaan op). De hoeveelheid zooi is erg beperkt gebleven.

 4. Voor hele kleintjes t/m 2 jaar kun je vaak nog wel iets van kleding kopen of een pyjama.

 5. Saskia

  Voor mensen die alles al hebben, is ‘tijd’ inderdaad het mooiste cadeau!

 6. Vlijtig met zuinigheid

  Ik weet niet of het de bedoeling is dat wij voorbeelden geven, maar voor de volwassenen iets van Rituals. Ik let altijd op aanbeidingen van deze winkel en geef iets daarvan cadeau met een verjaardag.