Amerikaanse politiek entertainment voorbij

De Amerikaanse overheid was de afgelopen twee, drie weken gesloten. Het geld was op. En de twee grote politieke partijen konden het maar niet eens worden over een nieuwe begroting. En over of ze misschien toch nog niet maar wat meer geld gingen lenen (of de “debt ceiling” misschien omhoog zou moeten).

Ambtenaren zaten met verplicht verlof thuis (en kregen hun salaris niet uitbetaald, hoewel dat waarschijnlijk wel ingehaald gaat worden nu). De nationale parken waren gesloten, ook voor toeristen. Veel websites van de overheid waren “dicht” – de inhoud tijdelijk niet zichtbaar. Wetenschappelijke instituten die door de overheid gefinancierd worden, konden hun werk niet doen.

Het schijnt dat er gisteravond, na ruim drie weken politiek “vuurwerk” dus, en vooral na veel elkaar beschuldigen van het veroorzaken van de impasse, een akkoord is gesloten en ook aangenomen is. Vandaag kunnen de ambtenaren waarschijnlijk alweer aan het werk.

Hoe lang is het nieuwe akkoord houdbaar? Drie maanden.

Drie maanden.

Over drie maanden is het geld alweer op, de “nieuwe” maximale schuldenlast (debt ceiling) alweer bereikt. En dan begint het gedoe daar dus alweer. Zet de popcorn maar alvast klaar. Hoewel, ik geloof dat ik het nu al zat ben.

Ik geloof dat de Amerikaanse overheid stuk is.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Amerikaanse politiek entertainment voorbij

  1. Ja, ongelooflijk! Kapot, kaduuk, niet meer te repareren houdoe en bedankt ole ole! Nu fijn vermogen opbouwen, als de boel dadelijk klapt, klappen ook de beurskoersen en dan gaan we fijn aandelen in de uitverkoop kopen. Ieder nadeel heb z’n voordeel….