Goed boek – “Geld & Gezin” van Erica Verdegaal

Vorige week leende ik het boek “Geld & Gezin” van Erica Verdegaal uit de bieb. En ik vond het een leuk boek. Het gaat, behoorlijk compleet vind ik, in op allerlei aspecten van geld – inkomen, uitgaven, schulden, verzekeringen, pensioen, beleggingen.

Dit was ook het boek dat me weer eens deed nadenken over mijn werk, en over wat ik belangrijk vind bij werk. Dat kwam door het hoofdstuk dat ging over de mogelijkheid om van baan te veranderen om zo meer te verdienen. Ook het hoofdstukje over de verzekeringen was voor mij interessant – het wordt tijd om weer eens na te denken over wat ik verzeker en waarom. (Die uitvaartverzekering, bijvoorbeeld… Volgens Verdegaal zou ik daar misschien beter gewoon zelf geld voor opzij kunnen zetten).

Helaas is het wel zo dat het boek uit 2006 is. Er staan dus mooie hoofdstukjes in over onder andere het goeje ouwe spaarloon (bestaat niet meer) en de levensloopregeling (wordt afgebouwd). Dus ehm, mevrouw Verdegaal, tijd voor een geactualiseerde versie?

… Maar stel nou dat je helemaal niets weet van financiën, en een snelle spoedcursus wil hebben, dan kan ik je dit boek toch wel aanraden. Een paar hoofdstukjes kun je dus overslaan, maar veel advies blijft altijd goed, zoals over budgetteren, over samen met een partner je financiën beheren, over financiën en kinderen, en over hoe schulden af te betalen. Momenteel is het boek vanaf 10 euro tweedehands te koop, of vanaf 0 euro in de bieb te lezen!

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Goed boek – “Geld & Gezin” van Erica Verdegaal

  1. Ik heb een tweedehandse variant gevonden bij de kringloop en die staat hier nog steeds op de boekenplank als naslagwerk. Erg goed boek idd! Erica Verdegaal is sowieso geweldig!