Spaargeld

Ik wil graag voor het einde van het jaar 10.000 euro op de spaarrekening hebben staan. Vorige maand heb ik ervoor gezorgd dat er nu in totaal 5000 euro staat op een spaarrekening bij niet-mijn-gewone-bank. Ik weet bij deze spaarrekening niet precies, hoe ik het geld terug moet boeken. Natuurlijk kan dat zeker wel, als het echt nodig is. Deze 5000 euro staan daar dus voor noodgevallen, en omdat ik er niet goed bij kan, kom ik niet in de verleiding om dit geld ergens anders aan te besteden, zoals aan leuke interessante beleggingen…

Nu wil ik op de “gewone” spaarrekening de rest van die 10.000 euro bij elkaar sparen. Vorige maand stond ik op 6607 euro in totaal. Helaas moest ik in de loop van de maand er weer wat afhalen vanwege onverwachte leuke uitgaven (een weekendje weg). Maar toen mijn nieuwe salaris afgelopen week binnenkwam, kon ik er ook weer 1500 euro bijboeken. Het nieuwe saldo is: 7813 euro.

spaardoel 2013_10

Over een klein maandje, eind november, verwacht ik nog een behoorlijk groot salaris. Hiervan hoop ik dan ook weer zo’n 1300 euro over te kunnen boeken naar de spaarrekening. En dan zijn we er bijna. Maar nog net niet helemaal. Van het salaris van december hoop ik dan zo’n 800 euro over te houden. En dan zijn we er dus nog niet helemaal…

Tja, wat zal ik doen? Het is een goede motivatie om zuinig te leven de komende maanden, om in ieder geval ervoor te zorgen dat ik deze geplande bedragen over kan maken. Het is ook een motivatie om eventueel extra uren te werken, als die me aangeboden worden.

Maar tegelijkertijd ga ik ook geen hele rare dingen doen om die 10.000 maar te halen voor 31 december. Dan is het maar “maar” 9.800 euro of zo, de rest komt dan in januari wel.

Advertentie

6 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

6 Reacties op “Spaargeld

  1. Vlijtig met zuinigheid

    Ziet er goed uit. Bij ons gaat het sparen niet meer zo heel hard, tenminste zichtbaar op één rekening. Het gaat wel hard, maar voor mijn gevoel spaar ik ‘maar’ 800 en dat klopt natuurlijk niet. 500 gaat naar extra aflossing, 100 naar sparen kids, 285 naar sparen later en de rest, gemiddeld een 800 naar de bufferrekening. Als er kinderbijslag of extra uren of vakantiegeld gestort wordt gaat dit ook allemaal naar die rekening.
    Vanaf januari maak ik altijd eerst alle potjes vol. Vakantiepot, huizenonkostenpot, diversenpot, kledingpot. En dan kan het sparen weer beginnen.

  2. boukje

    Dat heb ik dus ook he. Ik kan elke maand 500 sparen. Soms lukt het even een maandje niet omdat er dan een aantal dingen aangeschaft op betaald moeten worden. Maar die 500 is wel verdeeld over 3 rekeningen….Maar toch…als ik dan mijn saldi bekijk op de rekeningen word ik wel blij.

  3. Je schiet aardig op! Ik streef ook naar een spaarbedrag van 10.000.

  4. Ha Spaarolifantje, ik kan je posts van 29 en 30 oktober niet lezen. Ik zie wel titels op blogrolls van andere blogs…maar hier zie ik ze niet?